Ny jacka

Köpte en ny jacka idag. Orkar dock inte ta en bild av den nu så får bli en annan dag. Blev till sist jackan jag såg på D&D för någon dag sen, eftersom jag inte hittade någon bra på stan. Hade på mig jackan när jag handlade idag och den kändes helt bra, får hoppas att den håller 100 år också!

Har också gjort klart allt inför valborg nu. Har kött hemma, varit förbi på systemet och skrivit till alla om när de kan dyka upp. Kommer bli minst 9 pers här..kanske 11..blir nog trångt men förhoppningsvis kul.

På lördag är det också Battle of Bottnia. ni som inte köpt biljetter än får se till att göra det! :D

Grillpremiär

Idag blev det mycket mer gjort än igår. Till att börja med for vi till badmintonstadion och gymmade. Både jag och Madde körde lite hårdare idag än första gången så det har blivit en massa klagande från Maddes håll över ömmande muskler :) Själv känner jag också av det lite men inte lika mycket som hon :)

Efter det var vi och handlade och jag hittade ett par ganska snygga surfshorts på Intersport. tror att dom kommer väl till hands på våran semester. Igår kväll bokade vi nämligen en solsemester till Gran Canaria. Kommer vara där 1 vecka, i mitten av juni. ser fram emot våran första riktiga resa ihop. Har inte varit i Spanien någon gång så det blir spännande. Förhoppningsvis är stället hyffsat lugnt och hotellet borde vara fint, var 4stjärnigt.

idag var också första gången vi grillade detta år. Var fruktansvärt gott måste jag säga. Hittade ju fläskfilé ganska billigt på Coop som jag nu grillade och det var grymt! blir samma sak på valborg. Sen hade Madde bakat surdegsbröd och gjort potatissallad också så det blev en fulländad premiärgrillning. Är mätt som satan. Har inte orkat testa rabarberpajen hon bakade än, pga mättnad. Men den ska nog också kunna slinka ner :)

Gourmet Pizza

Utgången igår blev inte speciellt lyckad, mådde apa av någon anledning. Fattar inte varför, drack inte mer än jag brukar göra och ändå så kände jag mig python. Hemskt. Får skylla på den polska ölen jag testade som säkert var framställt med östersjönvatten :P

Pga min seghet i morse så skippade jag också träningen. trist men nog säkrast. På kvällen bjöd jag Madde på Restaurang Ängen för att testa deras gourmet pizzor som de skryter med och som folk sagt är goda. Måste säga att vi båda var riktigt nöjda med pizzorna. Var inte det vanliga utbudet så det var spännande till att börja med. Sen var degen tunn och pizzan nästan inge flottig alls. Stort plus! Rekommenderar er att testa stället. Jag hade en med parmaskinka, ruccola, parmesan på. Madde en med norrlandstema (kantareller och annat gott).


CUT!

Ja, då har man blivit klipp igen efter att Madde har fått gå berserk med hårklippningsaparaten. Blev helt ok måste jag säga. Skönare och bättre än den tendens till hocky jag hade börjat få.

Ikväll blir det utgång för första gången på hur länge som helst. Vet fasiken knappt vad man gör vid utgång :P Anledningen är iallafall att Tobias har fått jobb. Ska dock ta det lugnt med alkoholen för att kunna träna imorgon. Vill ju inte vara helt förstörd innan träningen redan :P

Är fasiken starkt sugen på en läderjacka på D&D här, men Madde hatar den innan hon har sett den och dessutom kostar den 2000kr..något mycket när man inte har jobb :P Ska förbi på Gregers snart och kolla om inte de har någon lite finare jacka.

Dags att göra maten nu! Over and out!

 <-- kort frilla nu

Sushilunch

Sitter och skriver ett snabbt inlägg från jobbet nu, innan fikat. Oj vad sneaky man känner sig. Är sista dagen jag är nästan ensam på avdelningen eftersom alla farit till Borgafjäll på något de kallar "planeringsdagar".
Var iallafall nere på stan idag för att äta lunch. Madde är helt ledig idag så hon var också nere på stan så vi passade på att testa Sea Street Sushi Bar stället. Var helt ok måste jag säga. Även om Sagami kändes mer äkta eller vad man ska kalla det. Drog också lite ut på lunchen och letade efter en fin jacka som jag kan ha till sommaren. Känns lite b att bara ha sin regnjacka till allt, dessutom glömde jag min jeansjacka hemma hos föräldrarna när jag flytade (inte för att jag hade den på mig nå ofta) :P
Är riktigt sugen på att köpa en jacka nu plötsligt, får se om jag hittar något. Ge gärna förslag, hellst inte läder dock, då vill inte Madde visa sig med mig :P Svart färg är inte heller helt optimalt, blir så varmt.

För övrigt blir man lite avis på folk söderöver. Adam Alsing snackade imorse i radion om att cykla i shorts idag, medans jag precis bytt mina vintarvantar mot tunnare handskar när jag cyklar och fryser på morgonen :P Vill också ha det varmare i satans Umeå! >:|

<-- gott med sushi även i Umeå

Skönt med träning

Körde första thaipasset igår kväll, efter min sjukdom. Och fan vad skönt det är att vara tillbaka. Inledde med massa clinch för att sedag sparras med fredrik och pavel som ska drillas inför sina matcher på battle of Bottnia. Måste säga att jag vart förvånad över hur bra det gick. Trodde jag skulle bli överkörd med det funnkade kanon och konditionsmässigt kände jag mig inte som någon obese människa som löper maraton.

Jag och Madde funderar också på att resa iväg någonstans i sommar. Lutar mer åt solsemester just nu men vet inte riktigt vad som är prisvärt och ändå inte något tokfestarställe. Om du har några förslag får du gärna skriva. Helst inom Europa, orkar inte med 24h flygresa för att sola och shoppa billligt..


Shorts

For iväg till Intersport och kikade lite efter shorts där och på deras outlet avdelning hittade jag ett par ganska snygga fotbollsshorts som jag kan ha för att löpa och gyma i.  Hemma kom jag dock på att jag kanske borde köpt ett par med ficka så att man kan ha iallafall nyckeln på sig men men..man kan inte få allt här i livet, inte på outlet iallafall. Bifogade en bild på mina nya brallor så att ni kan bli avis!
Hittade tyvärr inga indoor skor så jag får köra vidare med de jag har. Får köpa ett par till hösten när nya modeller dyker upp. Då kan man köpa de gammla :)

Sen träffade jag Ante från högstadieklassen också som letade efter fotbollskor, eftersom han tydligen ska börja spela i korpen. Alltid trevligt att träffa gammla vänner och höra vad de pysslar med nuförtiden.



Beefacke2009!

Var på gym för första gången på länge imorse. gick till badmintonstadion där det är mycket billigare än Tenton eller iksu. Börjar mest för att Madde vill börja träna men inte vill träna själv. Så det blev till att sätta sig i maskinerna och köra hårt. Måste dock säga att det är roligare att köra med fria vikter, dessa maskiner är för komplicerade för an gamling som mig :P Blir säkert ett bra komplement till thaiboxningen.
Märkte också att alla mina träningsshorts ser fördjävliga ut, antingen är det helt utslitna eller så äre gamma fotbollsshorts. så ska nog försöka köpa mig ett par nya, som inte är för thaiboxning :P

Var på gym för första gången på länge

Lördag i fightingens namn

Igår var det dags för lite matcher i thaiboxning i klubbens lokal igen. Hade egentligen fått en match jag också men pga min sjukdom förra veckan blev det inget för min del. Men var nere för att titta på och fick agera poängdomare som så ofta, fast jag inte är utbildad till det. Men var bra fart på matcherna och renyi plockade hem 4 vinster och 1 oavgjort. Mycket bra tycker jag, även om det inte hade blivit så om jag hade fått bestäma själv, vi domare var inte riktigt överens. Men jag var iallafall inte ensam om min bedömning, Fredrik/Bingo som var ringdomare höll med mig när det gäller bedömning. Alltid skönt att veta att man inte gjort bort sig eller så iallafall.
Efter matcherna for vi ut och åt gemensamt, vi blev 12 pers som åt sushi på Sagami och umgicks. Var riktigt trevligt. och maten var helt ok också. Så klart går det inte att jämföra med det jag ätit i Japan men fan..det är Umeå vi lever i, kan inte kräva för mycket :)

På kvällen såg jag film med Madde. Gran Torino som ju är sista filmen som Clintan är med i om jag inte minns fel. Måste säga att den var riktigt bra. Lockade till lite skratt men var även rörande på något sätt. Helt klart sevärd.
typ 4 av 5 skulle jag nog kunna ge den, på gränsen till en 5a. Och för en gångs skull tyckte inte Madde att en film jag gillar var helt urusel :D

Nu ska jag iväg och handla, sen serva cykeln och på kvällen blire fika hos Benny som fyller år.

Piratnissarna

Tänkte ge min syn på piratdomen eftersom jag inte har något vettigare att skriva. I dessa tider då folk verkar ta det för givet att kunna ladda ner saker gratis så tycker jag ärligt talat att domen är rätt. Hela syftet med verksamheten är ju i princip att ge folk tillgång till material som man vanligtvis betalar för. Kan ju direkt poängtera att jag också laddar ner, så jag är ju ingen ängel själv. Men däremot ser jag det inte som en rättighet att få dra ner musik och film från nätet utan snarare som ett privilegium. Jag tycker att det egentligen är samma sak som att gå in i en affär och stjäla en cdskiva. skillnaden är bara att risken att åka fast är större då.
Men en sak i debatten håller jag helt med om. Skivbolagens distributionsteknik är föråldrad och de tar för mycket betalt för sina nerladdningar. Jag anser det då inte rimligt att jag ska betala lika mycket för en digital låt som för en singel i butik. Laddar jag ner ett album lagligt får jag ju bara musiken medans jag i butiken får med ett häfte med texter också, och cdskiva och fodral. då kan ju båda sakerna inte kosta lika mycket. Och när jag köper en dvd vill jag fan inte inleda filmen med en lång reklamsnutt mot pirater..jag har ju för fan köpt dvdn, då kan dom ju fan inte peka ut mig som pirat!
För en gångs skull var det en hyffsad krönika i aftonbladet om det hela:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4933283.ab

Så för att sammanfatta så tycker jag att domen är rätt men att skivbolagen och filmbolag och allt vad de är borde förnya sina distributionssätt.

Skaffade konto på spotify idag och måste säga att det är riktigt bra för övrigt. Dock finns inte all min underbara japanska musik tillgänglig :P

Och nej Johanna, jag ändrar inte design! :)

Bloggar här i stället

Nu har jag bestämt mig för att flytta min blogg från microsofts spaces hit och hoppas att det blir lite fler som blir intresserade av att läsa bloggen. Ni som följde min blogg tidigare kommer känna igen er. Kommer blogga om min vardag och klaga lite på allt möjligt och även skriva om min thaiboxningsträning och alla fula grejer jag inhandlar :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0