Beskåda den magnifika bilen!

Nu kommer äntligen det ni alla har väntat på i flera dagar, den helt magnifika bilen jag byggde ihop och målade! Förstår att ni hellre ser bilderna än att läsa skit som jag skriver så jag fattar mig kort.
Den blev inte alls som jag tänkt mig, måste införskaffa tunnare penslar och få mer tålamod. Men ändå ett hyffsat förstabygge kanske (med min mått)?

Bra avslut på året?

Svaret på frågan är ett "NEJ!". För igår på träningen fick jag ett knä av en kring 30kg tyngre kille i nyllet och fick näsan knäckt :(
Var iväg på akuten och de gjorde en röntgen. Tack och lov verkar det bara vara näsan som gick av och inget kring ögonen. Är lit ömm i tänderna också men tror dom sitter kvar. Inget som är löst iallafall. Fick remiss för att fixa till näsan på måndag, får se hur länge man blir borta och hur fin man är efter det.
Bilderna blev lite mesiga, ser värre ut egentligen men ni fattar iallafall poängen.
Närbild


Lite längre avstånd

Försmak av vad som ska komma

För att hypa lite inför bilderna av min Mustang bil så länkar jag till ett sjukt snygg modellbygge som en snubbe gjort. Han har tagit massa Gundam robotar och gjort en robotkyrkogård av den typ. Sjukt imponerande vad han har improviserat ihop, även om min bil så klart kommer göra så ni tappar hakan ännu mer :)
http://gunota.info/spotlight/the-graveyard/ <--- Kolla in och beundra. Snart kommer det bättre saker från min sida

Lite bilder av bilen

Har ju byggt klart min Ford Mustang GT500 som jag köpte men innan jag lägger upp resultatet så tänkte jag lägga upp lite bilder jag tog under arbetets gång :)
Allt för att spänningen ska vara på topp innan jag visar det mästerliga slutresultatet som är fyllt av färg som inte riktigt är där den ska vara och dekaler som inte vill sitta fast!!
Ingen skrothög utan under konstruktion!


Motorn är nästan klar.

Lite om julfirandet

Tänkte slänga in ett inlägg om julfirandet. Firade som vanligt med mina Madde, mina föräldrar, brorsan och farmor o farfar. Av någon anledning har jag och Madde aldrig tagit oss ner vid jultiden för att fira med hennes släktingar.
Men i alla fall var julbordet något nerbanntat i år eftersom vissa rätter inte brukar ätas eller knappt rörs. För det var det dock inte lite mat utan man blev lika fullproppat mätt som vanligt :)
Madde skulle så klart se på sitt obligatoriska Kalle Anka vid 3 tiden, så vi satte oss vid den nya plasmaskärmen som farsan köpt och kollade (även om jag slumrade till lite då och då). Därefter var det då julbordet. Vi hann också lägga lite pussel som farfar tydligen hade köpt på stan. Var ett ganska jobbigt pussel med 500bitar och en herrans massa folk i.
Efter julbordet var det i alla fall dags för julklappsutdelandet och jag fick en ny smörgåsgrill (min gamla har gått sönder), en t-shirt, en deo (luktar jag så illa?), och lite småsaker. och från farmor och farfar fick jag och Madde pengar som vi tänker lägga på sparkontot och samla till våran planerade Japanresa om 2 sommrar.
Därefter blev det lite mer pusslande (vi fick klart det!) innan det var dags för efterrätt. Brorsan hade gjort chokladmousse som var riktigt gott.
Till slut spelade vi lite olika spel, bland annat det oerhört roliga Jenga. Madde lyckade med konststycket att riva på 2a klossen. det var julens höjdpunkt :P

Lite tröstköp på nätet

Har inte uppdaterat på ett tag så har liet att skriva om men tar en sak i taget allt eftersom jag har tid och lust. Efter jul var jag iallafall iväg på stan och kollade lite på mellandagsrean. Hittade dock inget jag ville ha. Och eftersom jag fick förlängt med 3 månader på jobbet och inte riktigt vet hur det blir efter det (även om det verkar som att det finns goda möjligheter för 3 månader till efter det) så får MacBooken vänta.
Så istället begav jag mig ut på nätet för att hitta något. Blev ju klar med min Ford Mustang plastmodel förresten och ska lägga upp lite bilder snart. Måste säga att det var riktigt kul att bygga så jag beställde en byggsats av KITT från säsong 4 och en Gundam Exia i Master Grade, storlek 1/100 (vilket gör den typ 18cm hög). Beställde från en japansk hemsida som verkar vara ganska stor utomlands också, HobbyLink Japan. Får se när jag får hem grejerna, ska bli kul att bygga mer och förhoppningsvis få dom fina.


KITT modellen


Gundam Exia

Klappjakten avslutad

Var förbi på stan idag och handlade den sista julklappen. Var kanske dags med tanke på att julafton är om 2 dagar men i min värld var det hur mycket tid som helst kvar :)
Skönt iallafall att vara klar med det nu och kunna ta det lugnt.
passade också på att äta en Big Tasty på donken och den var faktiskt riktigt god. Kan rekommenderas. Man måste ju vänja magen vid fet mat så här innan jul ;)

Egna chips

För någon helg sen gjorde jag och Madde egna chips. Har inte haft tid att skriva om det men skriver lite snabbt om det nu så att det är överstökat :)
Iallafall så ville vi testa att göra egna chips med fritösen och det blev faktiskt helt ok. Blir ju inte alls som de man köper men gott och lite omväxlande. Blev lite som Mandelpotatischipsen man kan köpa faktiskt. Gick ganska fort också. Var bara att skala potatis och sen fritera det tills det fick lite färg. Sen krydda med salt eller vad man nu vill ha (persilado var gott). Testade också morötter men det blev inte alls lika lyckat.
Chipsen var något mjukare än de man köper, så det blev inte samma knapriga känsla tyvärr. Men kanske går att få till bättre om man friterar dom i flera omgångar så att de inte riskerar att brännas så snabbt.
En bild tagen medans vi friterade.

Snöööööööö

Ja, nu har det verkligen börjat spridas lite julstämning i och med att det snöat en herrans massa. Och inte nå ynka 2cm som skapar snökaos i Stockholm utan kring 15cm kanske. Riktigt skönt iallafall. Även om det var lite drygt att cykla i morse.

Jag kontrollerar andras hjärnor!

Har kommit fram till att jag måste ha någon sorts hemlig Jedi kraft eller något. För precis som gubbarna i Star Wars som är klädda i fula bruna sängkläder (dvs Jedis) så verkar jag kunna påverka folks tankar.
Första gången det hände var när Fredrik Björnander pratade om att köpa en Iphone. "Nej, nej nej" sa jag och tipsade om en HTC Hero med Android som operativsystem. Någon vecka senare har han köpt HTCn och inte aifån :)
Samma sak hände med Peter Falck. Konverterad från Äppeltelefonen till hjälten :)
Nu fattas det bara att lilla jag skaffar en mobil med android för att testa om det ens är värt all hype :P Iallafall verkar de nöjda med mobilen så det är ju bra iallafall.

Julmatskoma

Idag bjöds det på julbord på jobbet. Och det var verkligen gigantiskt med allt som hör till när det gäller julbord. Som vanligt åt jag för mycket och man gick runt i koma resten av arbetsdagen. Tur att den inte var så betungande och jag satt uppkopplad till en apparat 2h för att få elsignaler körda genom mig :P
Fick också en julklapp på jobbet idag, Supékort Supreme kallades den och var typ som ett presentkort där jag fick välja en valfri produkt ur ett sortiment dom hade. Fanns lite allt möjligt från julmatsgrejer till spickmattor och köksredskap. Jag var inne på deras hemsida idag och valde en tysk kökskniv. Får hoppas den är bra :)

Krigsskador

Har sedan jag gick matchen i lördags fått samma fråga flera gånger, nämligen hur det kändes och om det gjorde ont. Tänkte jag berättar lite om det.
När jag var i ringen tyckte jag inte att någon av smällarna gjorde speciellt ont. Visst känner man av när det blir någon skenben mot skenben smäll men inget man bryr sig om just då. Första gången jag märkte hur ont det gjorde var när jag kom ner i omklädningsrummet och tittade ner på mitt smalben och såg hur svullet det var på vissa ställen. Med andra ord. Titta inte på det! :)
Jag var egentligen bara svullen på vänstra smalbenet, resten vara bara små blåmärken vid höger fotled och lite på underarmarna (just ja, lårkakor i båda benen hade jag också!). Och nu nästan en vecka efter så är det egentligen bara vänster smalben som fortfarande gör ont. Blödningen verkar ha flytit ner under måndagen när jag var på jobbet så det är betydligt mer ansammlat där än närmare knät.
Kommer dock försöka träna igen på lördag och se hur ont det gör då :)
Så här såg benet ut lördag kväll innan jag lade mig. Gissa vilket ben jag blockat mer med :)


Söndag kväll såg det ut så här. Blödningen har spridit sig lite mer.



Drickatips

När man ändå har en Soda Stream maskin och kan skapa bubbelvatten enkelt så har jag och Madde sett till att testa ganska många olika saftblandningar som finns att köpa. För inte så länge sen köpte vi en som skulle vara som Julmust och faktiskt så var den riktigt god. Är nog till och med godare än den man köper färdig. Känns inte lika sliskig i munnen och smakar ändå bra. Definitivt att rekommendera.
Så här ser den goda julmusten ut i år :)

Vad göra efter en fight?

Ja, vad gör man dagen efter en fight egentligen? Jo, det är nog olika men gemensamt för alla är nog att man tar igen sig. För min del blev det idag något nytt. Köpte plastbyggsatsen av Ford Mustang GT500 bilen som jag visat tidigare. Gjorde det mellan invägningen och läkarkontrollen igår. Så idag när man skulle ta det lugnt började jag lite med att bygga. Vissa bitar är sjukt små men jag har än så länge klarat det bra. Kommer dock inte färga den kolsvart som KITT som jag tänkte i början utan den blir silver med blåa ränder. Får hoppas att det inte blir för fult.
Fick slita länge för att kunna ha benen i kors..stelheten är stor :)

Battle of Botnia II

Igår gick ju då till slut Battle of Botnia av stapeln för andra gången och denna gång var jag med som fighter och inte nå frivillig arbetare. Var fullsatt även denna gång och verkar ha blivit en succé igen av det jag såg.
Invägningen gick i alla fall utan några som helst bekymmer, låg 1kg under vikten till och med, trots att jag åt en banan, clementin och drack ett glas vatten för att jag inte skulle vara för mcyket under gränsen. Ville ju inte ge motståndaren nå ideér om att han skulle ha stort viktövertag, men faktiskt vägde han in med mer marginal än mig :)
Min match var nummer två på fightcardet och det blev lite småstressigt på uppvärmingen och sen skulle det bli presentationer av fighters ochså, vilket avbröt uppladdningen lite. Men men..inget man kunde göra något åt och det var likadant för motståndaren.
Kände mig riktigt självsäker och lugn när jag gick in till ringen till tonerna av In Flames
Igår gick ju då till slut Battle of Botnia av stapeln för andra gången och denna gång var jag med som fighter och inte nå frivillig arbetare. Var fullsatt även denna gång och verkar ha blivit en succé igen av det jag såg.
Invägningen gick i alla fall utan några som helst bekymmer, låg 1kg under vikten till och med, trots att jag åt en banan, clementin och drack ett glas vatten för att jag inte skulle vara för mcyket under gränsen. Ville ju inte ge motståndaren nå ideér om att han skulle ha stort viktövertag, men faktiskt vägde han in med mer marginal än mig :)
Min match var nummer två på fightcardet och det blev lite småstressigt på uppvärmingen och sen skulle det bli presentationer av fighters ochså, vilket avbröt uppladdningen lite. Men men..inget man kunde göra något åt och det var likadant för motståndaren.
Kände mig riktigt självsäker och lugn när jag gick in till ringen till tonerna av In Flames. Första ronden gick också bra. Sen gick det lite trögare och jag lät honom ta initiativet. Tredje ronden var ganska jämn kändes det som men han pressade på lite mer men jag hade liten förhoppning om att jag kanske hade vunnit men det grusades när anouncern ropade upp Gustav som vinnare :(
Efter matchen var det dags att linda benen, framför allt vänster ben var och är ganska svullet men det kändes inte i ringen.
De andra resultaten i thaimatcherna var att Fredrik och Jessica vann sina matcher på poäng och Pavel förlorade på poäng. Alla gjorde bra insatser och ska vara nöjda. Definitivt värda en Ben & Jerry's :)
Stort tack till alla som var med och hjälpte till med allt, arrangemang, uppvärmning, träningar etc. Tack också till Jonas som coachade bra som vanligt.
En hyffsat bra bild. Min blekhet lyser nästan lika mycket som belysningen :P

Och vinnaren är..!

Ja, då är det hela avslutat och jag har bestämt mig för vilken låt som jag ska gå in till på Battle of Botnia. Nu var det ju tyvärr inte så många som vågade skriva kommentar och rösta men blir iallafall In flames låten som fick mest röster.
Kan för övrigt också tillägga att jag slog besöksrekord på min blogg under dessa dagar, kanske borde göra reklam för den lite oftare via facebook :)

Nerbantad låtlista

Nu har jag så sakteligen börjat tunna ut listan med låtar som jag kan tänka mig att gå in till. Tack till Tobias för att han gav förslag, även om hans låtar inte hamnade på min lista. Ni andra får skämmas för dålig fantasi!!! :D
De låtar jag sållat ut nu är de jag lagt till en Youtube video på. Personliga favoriten än så länge är In Flames låt. I nödfall kan jag alltid ta en animelåt och låta Pavel klä ut sig till Pikachu och dansa i bakgrunden :)
In Flames - Colony

Prodigy - Breathe
Blood Stain Child - Freedom

Children of Bodom - In Your Face

Vilken låt ska man välja som entrance?!

Börjar ju dra ihop sig till Battle of Botnia och måste så klart ha en maffig ring entrance låt. Har funderat lite men kommer inte på någon klockren än så länge. Någon av er få läsare som kanske kan ge ett bra förslag? :)
Vill helst ha ett lugnt men maffigt intro som sen bryter ut i något tungt och bra typ :)
Så kom med era förslag ;)

This is England

Såg denna film för ett tag sen men har inte orkat recenserat den förän nu. Den handlar om en ung pojke, Shaun, som växer upp i ett ganska fattigt område i England och har lite problem i skolan. En dag träffar han ett gäng äldre killar som mest hänger runt och busar. Han blir vän med dom och hänger runt på deras fester. Problem uppstår när en av de äldre grabbarnas ännu äldre vän kommer ut ur fängelset och ska vara med. det fanns ju liksom en anledning till varför han var i finkan och gruppen splittras, där ena halvan väljer den elake från fängelset och andra halvan vill vara utan honom. Shaun väljer elakingen och luras med av hans prat om ett England där alla engelsmän är fria, har arbete etc.
Tycker att filmen var helt ok och hade sina ljusa stunder, främst genom Shauns coola sätt. Filmen får 3 av 5 poäng av mig. Är lite av en typisk Engelsk förortsfilmfilm. Inge mycket action men inte heller händelselös liksom.
Arg för att han inte fick en 5a i betyg?

Flickan som lekte med elden

Igår såg jag del 2 i den så fruktansvärt hypade Milleniumserien baserade på Stieg Larssons böcker. Tyckte ju att den första filmen var medioker, som jag skrivit tidigare. Men denna film var fasiken ännu värre. Handlingen bara hoppade runt och det var inge flyt i filmen. Saker bara hände typ utan anledning och man hade allmänt svårt att hänga med i filmen. Tydligen ska böckerna vara bättre men då jag inte läst dom hängde jag inte med bra. Bara det är ju ett kasst betyg för en film. dessutom slutade den plötsligt, eftersom de ju måste göra en 3e film också och slutet vara bara mitt i typ..hade ju varit bra med någon sorts avslut iallafall.
Filmen får en 1a av 5. Undvik!!!
Flickan som lekte med elden hade gärna kunnat bränna upp filmen.

Ny hobby?

Har funderat ett tag på att börja sätta ihop byggsatser. Skulle vara coolt om man kunde bli hyffsat duktig på det så har tänkt mig att köpa någon hyffsad enkel bil att sätta ihop och måla etc. har googlat runt en hel del och man verkar behöva en hel del grejer förutom sax och lim :P
Tur att Jula finns och man kan köpa ganska mycket där, till och med en airbrush pistol och kompressor som jag kanske köper om jag tycker det är kul med byggsatser. Första jag tänkte köpa var en Ford Mustang GT500, den bilen som används i nyaste Knight Rider serien. Funderar på att göra den svart som KITT, skulle vara lite kul :)
Snart i mitt vitrinskåp?

Har du $725 miljoner över?

Ja, om du mot förmodan skulle ha 725 miljoner över så skulle du tydligen kunna bygga dig en riktig Gundam robot i aluminium som kan röra sig lätt :)
Alla enligt denna hemsida: http://pinktentacle.com/2008/01/725000000-gundam/
De har räknat på meterialkostnader och så. Sen själva jobbet och så har de inte räknat på men antar att det skulle ta ett bra tag att bygga. Fatta vad coolt om Umeå använde kulturhuvudstadspengarna (futtiga 100miljoner SEK) till att bygga en Gundam. Det kallar jag kultur!!!

Inget svin ska influera mig!

Nu har man då vaccinerat sig mot svininfluensan så oavsett hur sviniga politiker är, oavsett hur svinigt äckligt vissa beter sig så kommer jag inte påverkas :D Eller var det den dära sjukdomen det handlade om? Minns inte. Men i alla fall så fick jag en spruta på betald arbetstid vilket inte är helt fel, även om det gick blixtsnabbt. Känner inte heller av något än och tror inte heller att jag kommer göra det. Något stel i axeln kanske men säkert bra imorgon.
Inga svin i mitt blod inte!

RSS 2.0