Nintendofan med för mycket tid

Är uppenbarligen på humör för att lägga upp YT klipp just nu så fortsätter med nästa roliga klipp. Uppenbarligen ett fan av Nintendo som har för mycket tid. Men ganska imponerande ändå att det blivit så snyggt!

Helggarv

Har inget speciellt att skriva men såg detta klipp på TV som jag tyckte var oerhört kul. Skrattade typ 5 minuter :P

Är sommaren redan slut?

Ja..ibland undrar man ju. Efter att ha haft varmt och skönt den mesta tiden under 2-3veckor nu så trodde man ju att sommaren var här. Och det kanske den var också för idag är det riktigt pissväder. Fram med mössa, vantar och vinterjacka är vad som gäller för nu är hösten här. Förutom kylan så är det dessutom regn..suck!
I morse när jag skulle cykla till jobbet duggade det lite bara så jag skippade regnbyxorna. MAJOR MISSTAG eftersom det började ösa ner regn strax efter att jag startat så jag kom till jobbet dyngsur och arg. Dessutom frös man flera timmar efter det fram till byxorna torkade. USCH!! Ska nog ta med mig regnbyxor oavsett mängden regn framöver..

Ibland har man tur

Vissa dagar känns det som att man vunnit på lotto och idag är en sådan dag. För när jag promenerade idag så hittade jag en 50 öring. Fantastiskt mycket va? :D
Som en lottovinst?

Prince of Persia

Nu kommer min recension av filmen Prince of Persia som jag såg på bio igår. För en gångs skull är jag hyffsad snabb med att slänga upp mina tankar om filmen :)
Filmen är baserat på spelet från den gamla klassiska serien Prince of Persia (konstigt?). Under de senaste åren har det kommit nya versioner av spelet och det första av dom hette sands of Time som denna film är baserad på. Har inte själv spelat spelet men det har fått bra kritik.
Filmen i sig har inte fått lika bra kritik som filmen och jag kan förstå det men börjar först med handlingen som är ganska basic.
Prinsen är den ende bland 3 prinsar som är vettig. De erövrar en stad och i den staden finns en prinsessa som skyddar en magiskt dolk (kommer fram senare) som kan vrida tillbaka tiden. Kungen mördas och snälle prinsen får skulden och måste fly, med prinsessan hack i häl. Nu måste de ta reda på vem som mördade Kungen och vill åt den magiska dolken.
Där har ni handlingen. Inte så helkass egentligen men filmen är ganska dålig ändå tycker jag. Effekterna var inge bra, kamerabyten gjorde att man inte fattade något och alla skämten var kassa (kan det bli bra skämt när Disney är involverade och inte har hjälp av Pixar?).
Jag ger filmen en väldigt svag 2 av 5. Sämre än Iron Man men bättre än miserabla filmer som Life Aquatic :P
ANABOLA!!!

Grattis brorsan

Igår for min bror Jonas iväg till Sthlm för att gradera till svart bälte i Ju-Jutsu. Och han lyckades så nu är han grand master med sitt svarta bälte. Säger ett stort grattis!
Så här blir man när man tränar ju-jutsu.

Iron Man 2

I tisdags var jag som jag redan skrivit tidigare och såg Iron Man 2 på bio. och här kommer som vanligt en recension.
Till att börja med kan jag ju säga att jag tyckte om första filmen väldigt mycket! Den hade en bra mix mellan humor och action. Dessutom var Robert Downey Jr. riktigt bra som iron Man. Så förhoppningarna inför denna film var ganska höga. Inte heller fel att AC/DCs musik används i filmen :D
Filmen börjar med att Tony Stark  som är Iron Man börjar bli lite för kaxig och att amerikanska militären vill åt hans dräckt. Samtidigt bygger en rysk snubbe som är son till ett ryskt geni som jobbade med Tonys far en annan dräkt som också är lite som Iron Man dräkten. Så gissa vad!? Jo han är skurken och vill hämnas för att Tonys far gjorde så att hans far blev deporterad och fått leva i skit. Och så klart så finns det någon pengakåt snubbe som hjälper honom! Där har ni handlingen. Enkelt och rakt på som med de flesta superhjältefilmerna.
Sen börjar det explodera och smälla massor och folk slåss. Just ja, vid sidan om så kämpar Tony också för att överleva för den där grejen som håller honom vid liv håller långsamt på att döda honom. Dessutom får man se Scarlett Johansson slåss runt lite i någon tight dräkt och det är lite småklumpiga skämt då och då. Samuel L. jackson dyker också upp och snackar tufft som han brukar göra i alla filmer.
Som ni kanske gissat så är jag inte jätteimpad av filmen. Jag ger den 2 av 5. Den var inte urusel men inte heller helt godkänd.
Nästa recension bli Prince of Percia, håll till godo ;)
Flashy~

Lyckad kväll

Blev en lyckad kväll igår måste jag säga. Maten på Sagami var underbart god! Inledde med lite edamame och gyouza. Sen blev det tempura följt av en stor portion sushi. Sen till efterrätt tog jag en kopp grönt te. Madde åt en teramisu gjord med grönt te också. Hon åt för en gångs skull mer än mig. Helt otänkbart egentligen!
Därefter tog vi oss genom det stora folkvimmlet till bion. Kulturnatta var samtidigt så det var fullt drag nere på stan. Massa folk och raggare som körde bilar och levde om. Dessutom massa spelningar runt om centrum. Hade jag inte farit på bio hade jag någ farit runt på stan och lyssnat på musik (och undvikit Rongedal brödrarna) :)
Recension av filmen kommer i ett senare inlägg men kan säga att chipsen och godiset var gott :)
Bio!!!

Gott ikväll!

Ikväll ska jag bjuda Madde på Sagami. Linnea och Samuel ska också med men dom bjuder jag inte, skulle bli dyrt :P Ser fram emot att äta riktigt gott! Sagami är nog enligt mig Umeås bästa restaurang, ju för si för att de har mat jag gillar så mycket, ingen annan restarang har ju t.ex. tempura.
Efter restaurangbesöket blir det biobesök för 3e gången på 7 dagar. Efter Robin Hood och Iron Man 2 är det dags för Prince of Percia. Inte så jätteimponerad av det jag sett på trailer och så av den men får hoppas att den överträffar mina lågt ställda förväntningar.
Give me!

Kulturnatta

Var iväg på kulturnattan idag och kollade lite. Tobias hade uppvisning med sin Thai Chi och provade även på lite. Var inte alls enkelt (vilket jag ju för si inte hade väntat mig) och ganska roande. Men thaiboxningen är definitivt roligare känner jag.  Var också massa andra uppvisningar som jag kollade lite på.
Åt också lunch som var jättegod. Thairestaurangen från Sandahöjd hade som vanligt ett tält och jag köpte en tallrik med thaimat med lite allt möjligt på. Vårrullarna var nog mest imponerande. Var riktigt gott. Kan rekommenderas!

Robin Hood recension

Var ju en vecka sen jag såg Robin Hood filmen nu och jag har ju lovat en recension. Här kommer den!
Filmen handlar inte som alla andra Robin Hood filmer om rövargänget som gömmer sig i skogen utan är mer hur han egentligen hamnade där. Handlingen är lite ändrad också jämfört med de andra historierna eftersom Kung Richard dör. Väldigt skumt jämfört med den vanliga handlingen där det ju bara är en väntan på att Kungen ska komma hem.
Tycker filmen var helt ok. Inte fantastisk kanske men helt klart värd att se. Känns lite Gladiator ibland pga Russell Crowe som Robin Hood men över lag funkar han bra.
Filmen får av mig 3 av 5.


Gladiator Hood!

Hittar ni mig?

Nu har tiderna från blodomloppet kommit upp och jag fick 47:34. Under 50 minuter med andra ord, precis som jag trodde men en bit ifrån de 45min som jag önskade. kanske hade kunnat klara det om jag inte kört thai och gym dagen innan och om man hade kunnat starta i sitt egna tempo men men..massa ursäkter. Ska göra bättre ifrån mig nästa år helt enkelt :)
Hittade också lite bilder på mig på VFs hemsida. VK har missat mig helt verkar det som. Bara en av bilderna syns jag tydligt, det är från upploppet. De andr kan ni ha som tidsfördriv. Hitta mig :)
Pigg och fräsch tar jag ikapp typ 20 placeringar på slutet :D
Enkelt att hitta mig va?


Ännu enklare?

Alive!!!

Ojojoj vad segt det kändes de 2sista km men nu är jag hemma i alla fall och jag lever. ändes dock tungt i vaden redan vid start. Borde inte ha kört säck innan thaipasset igår :P Vet inte heller vilken tid jag fick, hade ingen klocka med men är ganska säker på att jag var under 50min i alla fall. Får se om jag hittar mig i tidningen imorgon. annars får jag vänta tills resultatet finns på nätet.
Kul att springa så här i alla fall, även om det känns lite mer stressande än när man löper själv. framförallt starten var et helvete, sen kring 3-4 km började det bli bättre och fältet var väldigt utdraget.
enda som var synd var att jag inte tog mig i mål innan han som vann 5km loppet.

Blodomloppet

Nu ska jag bege mig iväg för att löpa en mil på blodomloppet. Känner mig inte alls i form. Seg i hela kroppen men framför allt huvudvärk. Har slängt i mig en ipren och hoppas på det bästa. Önska mig lycka till! :)
Om jag inte skriver nå mer vet ni att jag stupade tappert! ;)

FÄRG!!

Här är en bild på de fina sängkläderna jag nämnde igår. Visst är det fint och påminner lite om första Super Mario spelet på NES :) Madde valde också ett men som inte alls var lika elegant och fint som mitt. Men har inte ens packat upp det än så det kanske visas upp när det väl används.
Super Mario!!

Sommarvärme

I onsdags var jag iväg till IKEA med Madde Klev upp vid kl. 4 för att kunna hinna med bussen som gick 5:30. Går ju inga stadsbussar den tiden så fick promenera till sjukhuset. Men i alla fall så for vi för att främst kolla på en ny säng (sen vet man ju att det blir massa fler saker). Hittade sängen vi ville ha men blev lite dyrt med madrass och täcke och allt så det slutade med att vi köpte en fin madrass och ett nytt täcket istället. Jag fick till och med välja ett par sängkläder och valde nå jättefärglatt :D
Sen på vägen hem blev vi upplockade av Maddes mor som skulle på besök till oss. Verkar tagit med sig bra väder också för hela tiden var det grymt väder (förutom en liten skur på torsdagen). Kring 25 grader i skuggan var det igår och över 40 grader på balkongen. Löpte en mil också som gick förvånansvärt lätt.  Nu när hon farit iväg igen så är det grått och trist ut. Väldigt misstänksamt :P Nu är det i alla fall tyst hemma igen och man har ingen aning om hur man ska spendera den sista lediga dagen innan jobbet imorgon :(
Var förresten och såg Robin Hood filmen igår som var helt ok. Ska komma med en recension senare. På tisdag blire Iron Man 2.

Träning gör mig köpsugen

Var iväg och löpte efter jobbet idag. Är bara 1,5 veckor kvar till blodomloppet nu och jag känner inte att jag är i den formen jag vill vara i än. Så löpte runt nydala idag, vilket blir nästan 12km ifrån mig. Löpte på ganska exakt 1h vilket är kasst :(
Eftersom jag är så besviken så tröstköpte jag två byggsatser från Japan igen. Trots att jag inte ens målat klart minförsta Gundam eller påbörjat min KITT.
Iallafall blev det 2st Gundamrobotar igen. En RX-78-2 Gundam som är originalgundamen eller vad man ska säga. Var iallafall med i den första Gundam filmen någonsin.
sen köpte jag den flashiga Gundam Astray Red Frame som jag tycker är snygg. Finns så mycket snygga modeller men denna gång fick det bli denna. Lär nog gå på kring 800kr inklusive frakt. jag vet..dyrt! Men bara Astray versionen kostar 5000 yen :(
RX-78-2
Gundam Astray Red Frame

Huvudvärk!

Kan nämna också att jag har grym huvudvärk idag. Vet inte varför. Var ok när jag bara satt och polerade alla smådelar för cykeln men när jag ställde mig upp blev det hemskt och när jag kom hem så kändes det typ som att jag ville kräkas. Tog en ipren och det känns något bättre nu men har fortfarande ont. Superdrygt..Ville ju fara och gyma idag :(

Mekanikern bakar

Har varit en ganska lugn helg måste jag säga. Igår gjorde jag typ inget förutom att på kvällen fara till Linnea och Samuel och grilla och ha det kul. De hade skaffat Rock Band 2 till Wii och jag och Madde testade för första gången att spela trummor också, vi har ju bara gitarrer hemma. Var kul måste jag säga. ganska svårt men ändå inte omöjligt (på easy).
Idag har jag först bakat en sats bullar. Blev 20st kanelbullar och 20st vaniljbullar. (receptet finns på Ramlösa Kvarnens vetemjölpåse). Fruktansvärt goda blev dom måste jag säga. Första jag tog nästan smälte i munnen. MUMS!!
Sen efter det for jag iväg till farsan och fick hjälp med att meka med cykeln. Har haft problem med att det ibland inte händer något när jag trampar. Tog isär nästan allt ner till kullagren och passade på att polera upp det. Men sista biten behövde nå specialverktyg, det enda farsan inte har typ :P Och orkar inte skaffa specialverktyget så lämnar in hjulet hos mekanikern så får han fixa det. Kan jag polera upp det andra så länge, lär ta nog mycket tid ändå.
Har i alla fall fått låna en av farsans cyklar så länge så slipper jag ta buss eller gå.

Madde har nya glasögon

Visst är hon trendig?

Glädjehöjaren!!

Nämnde ju i förra inlägget att jag hade köpt något som hade fått mig på bra humör och nu avslöjar jag vad det är. Fick nämligen reda på av Ramos att sega råttan säljer Vanilla Coke. Så självklart var jag tvungen att inhandla en burk (lär bli fler). Inte helt billigt eftersom det kostade 15kr burken men om man bara köper ibland är det ju inte så farligt.
Han nämnde att han såg ett flak på ICA Maxi också där de säljer den för 11kr men han visste inte om det var något temporärt eller bestående. Men alls ni (uppenbarligen få) älskare av Vanilla Coke måste ju se till att köpa på er massa ;)
Vissa litar på bibeln medan jag litar på Vanilla Coke.

Alice i Underlandet

Idag var jag och såg filmen "Alice i underlandet" med Madde. Såg den i 3D eftersom tiden passade bäst och måste säga att 3D effekterna var mycket bättre än i Avatar.
Handlingen i sig är ju ganska förutsägbar, även om denna film är en blandning mellan alice i underlandet och alice i spegellandet.  Men helt klart värt att se filmen tycker jag. Inget som egentligen imponerande förutom effekterna men de 100min gick jättefort. det tycker jag är ett gott tecken på en film så jag ger den 4 av 5 i betyg. Kanske lite snällt men är på extra gott humör eftersom jag inhandlade något efter bion idag. Kommer stolt visa upp det i något senare inlägg :D
Gissa vem som är Alice

Kulturelit

Idag var jag och Madde och såg på teater. Första gången jag frivilligt for på teater faktiskt. Med teater förknippar jag mest bara en massa pensionärer som sitter och sover framför nå skrikande personer på scen :P
Och denna gång var det inte som att vi hade köpt biljetter för att denna föreställning skulle vara så fantastik utan för att farmor och farfar hade biljetter men inte tid att fara så vi fick dom. Eftersom inget annat var inplanerat bestämde vi oss för att ge det ett försök. African Cinderella hette föreställningen och var egentligen den vanliga askungen sagan men i annan tappning.
Måste säga att jag blev positivt överaskad. För det var ganska fartfyllt och man blev på något sett glad av att se det. Var mycket afrikansk dans och sjungande. en hel del humor också. Blev inte avskräckt från att besöka fler föreställningar framöver i all fall. :)

Valborg

I fredags var det ju som bekant valborg. Hade en liten fest här hemma med det vanliga tokgänget bestående av gymnasievänner :)
Trots det trista vädret så blev det grillning. Blev gott, som vanligt när det gäller grill. Sedan blev det mest att hänga här hemma. Gick inte och tittade på nå brasa pga det tråkiga vädret så vi värmde oss här inne genom att testa Mackmyra whiskyn. Mackmyra är den första svenska whiskyn och den var faktiskt helt ok. Inget fantastiskt utan typiskt svenskt lagom.
blev också lite Buzz spelande där jag ännu en gång visade att jag äger folk :D
Över lag en trevlig tillställning och rolig. Dagen efter var det skönt med sovmorgon!

RSS 2.0