Gundam Exia steg 2

Har varit krasslig under helgen så har mest varit hemma och slöat. Och då passar det så klart väldigt bra att man kan hålla på och mixtra med sina byggsatser!
Har kommit en liten bit med bygget i alla fall och har lärt mig en hel del måste jag säga. Till att börja med så var det inge bra att använda min gamla penslar, utan lär köpa nya inför varje bygge nu. Med Exia ska jag göra klart med de gamla penslarna ändå eftersom jag är för lat för att ta mig ner på stan.
Sen har jag en Gundam Marker som egentligen är som en penna för att fylla i linjer och så på roboten för att få den lite mer "levande". Ganska kasst att rita på målad färg har jag märkt. Enklare att måla på plasten direkt så får fundera över om jag ens ska måla min nästa Gundam.
Att använda kniv för att ta bort lite småtjaffs man får på plasten när man knipsat av den från hållaren är riktigt bra. Blir mindre slipspår sen också när man sandpapprat den.
Så här långt har jag hunnit. Bara överkroppen är målad än. Huvud och höger arm ska målas efter att vänster arm också är klar.

Gundam Exia steg 1

Idag gjorde jag en liten mjukstart med byggandet av min Gundam Exia. Rengjorde bitarna. Tydligen ska man helst göra det när man bygger plastmodeller eftersom det kan finnas lite fett på bitarna som gör att färgen inte fäster lika bra som den borde.
Hade tänkt att lägga upp bilder från byggandet så gått det går för att ge er en inblick över hur långt jag hunnit och hur jag bygger. Hoppas det blir intressant.
Alla bitar har tvättats i vatten och diskmedel. Nu är de på tork.

MacGyver Kenji

Denna vecka har jag fått vara värsta MacGyver på jobbet. Har hållit på och lött en massa och grejat med elektronik. Riktigt kul, även om det var typ 100 år sen man försökte sig på att löda. Nu plötsligt skulle man löda fast resistorer och kondensatorer som var på 1mm^2. Pilligt kan jag säga. Men tror att det blev bra och lödningen blev helt ok. Inte massa stora blaffar utan blev smått och fint :)
Gjorde jag idag. Hade bara kontakten till vänster som ska in i ultraljudsaparaten. Sen lödde jag fast tråden och kontakten till höger. Den kommer användas för att koppla ultraljudsmaskinen till stimuleringsmaskinen som ska ge elstötar :)


Lödde en komponent som såg ut som denna också. Var plottrigt som attans. Men kul.

Jag är ägare av min 2a bil

Som rubriken säger så äger jag numera 2 bilar, och den nya är inte vilken bil som helst. Det är KITT!! Dessutom så kan jag ta min nya Gundam Exia robot också ifall bilarna inte vill starta. Folk på jobbet kommer vara avis :)
(Ja, som du gissat så har mina byggsatser kommit fram nu. Blev 200kr extra pga tullen skulle taffsa på mina fina byggsatser och dräggla)
KITT, Gundam Exia och en Gundam marker. Min beställning klarade sig helskinnad förbi äckliga tulltjänstemän och Japanska nördar.

BoB2 matchen

I min lathet så googlade jag efter mitt egna namn och hittade min match som någon laddat upp på youtube. Betydligt bättre än den dära långa streamen från kimura.se. Dessutom går den att bädda in i bloggen :)

Levnadstecken!

Nu har jag verkligen varit lat med uppdateringar (IGEN!) men jag kan i alla fall säga att jag lever.
Var ju iväg och hälsade på Maddes föräldrar och förra veckan var jag helt enkelt för lat för att skriva något. dessutom hände det inte något spännande heller.
Och för tillfället är det inte heller mycket action. Har lyckats bli krasslig också så är lite snörvlig nu och näsan rinner. Dessutom är humöret inte på topp eftersom jag hade tänkt att fara och se Avatar i 3D med Madde men alla bra platser är redan tagna. Appung!

SJ vill döda oss!

Ännu en gång visar SJ sin inkompetens. Är på vägen ner mot Vinninga i Västra Götaland nu, tillsammans med Madde. Gick bra hela vägen tills strax efter att vi passerat Katrineholm. Nu har vi stått här mitt ute i ingenstans i nästan 2 h och undrar vad som kommer att hända..enda felet verkar vara något på rälsen..jag menar..hur svårt kan det vara att fixa för en kunnig person?!
Man blir fasiken alltid besviken på SJ så fort något går fel. Då tar det timmar tills man får något besked om vad som planeras.

Imorgon ska hela södra Sverige skratta

Imorgon reser jag iväg med Madde för att besöka först hennes far och sedan mor. Är inte alls peppad om jag ska vara ärlig. Inte för att jag har något emot dom utan pga min operation idag som gör att jag inte är direkt på bästa humör och även att resa en hel dag i detta skick känns föga lockande. Men men..vad gör man inte för sin älskling.
Kommer vara borta fram till söndag natt men har datorn med mig så kanske hinner uppdatera någon gång, om jag orkar.
Tschüss (^o^)/

Ze pain

I morse fick jag min näsa tillbakasatt igen. Gick relativt smidigt men gjorde ont som fan! Läkaren frågade om jag ville få det gjort i narkos eller med en lokalbedövning och jag valde lokalbedövning för jag trodde att dte skulle vara 1-2 bedövningssprutor och sen känner jag inget. Men icke sa nicke. Först lade de in några bomullstussar med lätt bedövning. Därefter typ 7-8 st bedövningssprutor runt näsan. Fy satan vad de gjorde ont..ville bara sjunka rakt igenom sängen! "Puh" tänkte jag och trodde att det inte skulle göra nå ont mer men icke sa Nicke. Han förde in nå metallstavsaktigt så långt han kunde in i näsan och började dra, samtidigt som han drog med händerna också, för att få tillbaka näsan. Jag trodde att det skulle vara mer som en snärt eller så men det var segt arbete verkade det som, och gjorde ont som fan eftersom den dära metallgrejen trycktes åt ordentligt och bedövningen inte gjorde det smärtfritt (läkaren varnade för det ju för si). Men efter några minuters slitande var han nöjd och jag kunde pusta ut på riktigt.
Har nu en bomullstuss uppkörd riktigt långt i ena näshålet och den ska vara där 1 vecka, då ska jag på återbesök. Jobbigaste nu är förutom att det gör lite ont, att näsan är full med snor som gör att jag inte kan andas genom det öppna näshålet och det bara rinner och rinner typ..riktigt vidrigt. Så om ni vill kunna äta middag de närmaste dagarna bör ni hålla er borta från mig!

Snö!!

Kom en hel del snö nu de senaste dagarna innan det lugnade ner sig igår. Vissa bilägare som har bilen stående ute är säkert jätteglada över att se en 1m hög med snö över deras bil när det går ut för att köra till jobbet :D
Spär på deras ilska genom att skratta åt dom


Tur man inte har bil

Om nyår

Tänkte skriva lite om nyårsfirendet i detta inlägg. Var ju för si några dagar sen men har känt mig så lat och hängig de senaste dagarna så har inte orkat uppdatera bloggen. Men i alla fall så blev det samma gäng smo året innan, dvs mina kompisar från gymnasiet.
Jag kände mig lite hängig hela kvällen men det kanske inte är så konstigt med tanke på min knäckta näsa. Men tog mig i alla fall igenom och tog det lugnt med förfriskandet. Vi började då kvällen med mat. Alla tog med sig en maträtt, 3st huvudrätter, 1 förrätt och en efterrätt. Vi körde med samma princip förra året och det blev väldigt lyckat då, och måste säga att det blev lyckat även i år, alla blev mätta och nöjda verkade det som :)
Därefter blev det massa pratande innan klockan redan var strax före midnatt, så då gick vi ut för att skåla. Madde hade dessutom köpt lite fyrverkerier på Jula så vi körde upp lite smällare också vilket ju alltid får pyromanen i en att må bra. Måste säga att man inte alls lägger märke till andra fyrverkerier lika mycket när man själv håller på och skjuter upp nå små fjuttar, men ändå värt det :D
Därefter begav vi oss in och det var några som ville köra Guitar Hero så det blev lite spelade också, innan folk begav sig hem. Jag och Madde var ordentligt trötta då, trots att det inte var så sent egentligen. Men men..jag hade ju förstört våran sömn natten innan med mitt högljudda sovande pga min näsa :P
Överlag måste jag säga att det blev en lyckad kväll och fortsatt så har min vänner klarat av att inte förstöra något :)
God fortsättning på er!

Gott nytt år!!

Nu har ju år 2009 övergått till år 2010 så jag passar på att önska er få läsare ett gott nytt år och hoppas att ni har ett lyckat år. För min egna del kan det ju bara bli bättre med tanke på näsan som är av :P
GOTT NYTT ÅR!!
PANG!

RSS 2.0