Första dagen på jobbet

Började jobba idag på sjukhuset. Var ganska stökigt och inte mycket hade förberetts men nu har jag iallafall ett rum och ett uppdrag för denna vecka. Dock inga papper eller så underskrivna än, skulle ordnas imorgon. Lite drygt men bara man får betalt så :)
Annars har det inte hänt mycket..ska iväg och träna idag..ska bli kul. Känner mig dock lite seg pga lite sömn tror jag.
Just ja, träffade en klasskamrat fårn högstadiet idag när jag handlade på ICA på vägen hem. Ludde, han var sig lik :)

Spotify gillar inte Scooter

Tänkte ta revansch på Madde genom att spela Scooter på hög volym via Spotify. Men så klart gaddar gud, spotify, allt ihop sig mot mig så att jag inte ska få min revansch för när jag skulle spela tysk dunka dunka Scooter "musik" så bestämde sig mitt som vanligt skitkassa nätverkskort för trådlösa nätverket att lägga ner livet nästan helt och kan nu inet ens streama kass musik på Spotify...
Någon mäktig person hatar mig...

Misshandlad

Idag blev jag misshandlad av Madde. Hon skulle dra mig till sängen för att mysa, men när jag höll emot lite så slog hon mig på pungen  så det gjorde ont som FAN! "Oj, jag skulle bara nudda" sa hon..klen tröst :P
Sen vare dessutom promenad, inte heller så kul i höstmörkret :(
Tröståt en nektarin hemma som var god, typ årets godast.

Milan on fire!!

Igår var Milan riktigt svala. Kanske inte så konstigt om man blivit pissad på av Inter. Idag såg jag personligen till att de blev lite heta igen, kan behöva tänkte jag. Tröjan brann fint :)

Här kommer stora lågan för att tända på den :)

Dags att bränna tröjan

Är halvlek mellan Milan och Inter nu. Chipsen är slut. Men finns mycket whisky kvar och den lär behövas för Milan blir utklassade och ligger under med 3-0 och har en man utvisad (Gattuso). Så den whisky som är kvar efter att jag dränkt sorgen kommer användas till att bränna tröjan..

Dubbel pepp

Efter den hemska veckan behövs det verkligen något att muntras upp med nu under helgen ich idag får jag iallafall två saker att peppa till.
Det första är ju träningen. Har inte kunnat träna på hela veckan så idag blire att fara dit och slå på folk och bli slagen. Fan vad underbart!
Det andra är att det är milanoderby i fotboll. Milan mot Inter. MITT Milan mot trista Inter. Att se dom spela är lika trist och plågsamt som att bli omskuren! Blir hästtänderna Ronaldinho, hästansiktet Pirlo, fula ankungen Pato mot Inters trista skogshuggargäng anförda av en målis med dubbelhaka, mittback med ben som en struts och en anfallare som kommer springa på allt men utan att fatta att han spelar fotboll. Med andra ord kommer Milan att få storstryk, vilket inte hindrar mig från att sitta där och titta på förnedringen som mitt lag utsätts för :P

Forza Milan!!! Annars sliter jag tröjan i bitar!!

Grattis Daniel!!

Till förra inlägget skrev Daniel Fagerholm en kommentar som var ganska rolig, men grattiset är inte pga det utan han är faktiskt den förste som skrev en kommentar i min blogg och som jag inte känner till personligen :)
Så ett stort grattis till honom! Kul med okända som kommenterar ;)
Kollade för örigt hans blogg också och den var ganska rolig.

Vita skor

Gick runt lite på Intersport idag när jag ändå var där och skulle köpa ny cykelslang. Är ju lite småsugen på att köpa nya skor men har bestämt mig för att spara pengarna istället. Kollade ändå på skor, både på intersport och på D&D. typ alla satans skor är ju vita! och de få som inte är det är ju fula som stryk. fattar inte vitsen med vita skor egentligen. Ser ju jättefint ut i hyllan men bor man i umeå där det regnar, blir geggigt, är så långt ifrån hawaiiväder man kan komma, så suuuger det med vita skor. Blir skitiga efter första gången man använt dom. Nu har jag i brist på annat ofta köpt vita skor ändå, men gillar det inte. Funderar starkt på att bara köpa skor på nätet istället och leva med att de inte alltid passar 100% men istället har mycket bättre utbud, som t.ex. caliroots eller liknande sidor..
någon som kan föreslå andra bra affärer man kan handla på via nätet, som har fina skor? :D

Upp ur skärselden!

Nu har jag tagit mig igenom den hemska veckan och har tid att blogga ordentligt igen och försöka vara normal istället för att hålla mig inomhus som en slav.
Pirrigaste var helt klart att redovisa exjobbet! Men blev godkänd iallafall så nu äre bara att klara sista omtentorna och fixa till småsaker på rapporten. På måndag börjar jag jobba på sjukhuset..så inte får man mycket ledighet. Men hade ju hela sommaren på mig att softa.
idag träffade jag Gygy av en slump också. Han ska tydligen göra exjobbet till hösten och ska göra det på samma ställe där jag kommer jobba. Kul :)

Nu ska jag nog iväg och inhandla cykelslang. ännu en gång lyckats få punka :P

Tack iallafall till er så närmast sörjande som tog er tid att komma och lyssna på min exjobbsredovisning. Uppskattades trots att det var pirrigt :)

Week from hell

Denna vecka blir ingen barnlek, tentor som ska skrivas och på torsdag är det redovisning av exjobbet som gäller.

Men i helgen blev det inte mycket gjort eftersom Maddes far och sambo ju var och besökte oss i trista norden. Gjorde inte så mycket eftersom Umeå är så trist men jag hann iallafall med att köpa en vit skjorta på D&Ds outlet. Men viktigast av allt var att jag och Madde vann 2 gånger i Alias och att jag vann i minigolfen :)

Och en till glädjande sak är att vi hämtade de förlovningsringarna som vi hade beställt på Kjellins Guld. De passade bra på fingrarna så de behövdes inte göra något mer med dom så med en liten påse innehållandes ringarna och ett stort hål i våran ekonimi lämnade vi affären. Lite trist att vi redan har dom men inte får ha dom än eftersom vi inte förlovar oss förän den 16e september då vi varit ihop i 3 år.
Tog iallafall en bild på ringarna. En finare bild blire den 16e ;)


Caveman

Usch..för typ 50 min sen ringde maddes far och sa att de var här om typ 1h..blev stressigt som FAN eftersom jag inte på långa vägar var klar med all strykning av tvätten. Dessutom uduschad sen onsdag och orakad. Men nu är jag klar och redo att visa mig för andra människor igen och krypa ut ur min grotta! 

Så här kan man inte visa sig!

Tekniknörderi

Efter att jag skrivit om att PS3Slim har utannonserats och att det skulle bli billigare med PS3 läser jag nu att vi svenskar tydligen är lurade för vi är typ det enda landet i världen som inte kommer få någon prissänkning..LOL säger jag bara åt alla PS fanboys och de som vill bli :P

För övrigt är jag sugen på att köpa en ny dator..inte just nu men kanske om några månader eller början av nästa år. Är duktigt sugen på en Macbook Pro, 13,3" snygg och användarvänlig. Apple ska ju lansera sitt nya operativsystem om bara några dagar verkar det som. Ska bli spännande att se om det är så bra som det sägs. I så fall kanske det kommer luta ännu mer åt en Mac nästa gång jag inhandlar en dator. .om man har råd..om inte får det väl bli en billig windows 7 dator :(

Nu har tekniknörden pratat av sig och ska fortsätta med att minska den oändligt stora högen tvätt som behöver strykas..

'
Give Me!

Jag är en fisk!

Känner mig seriöst skitseg idag..har massor att göra. Städning innan Maddes far kommer på besök (stannar till måndag morgon), grejande med min redovisning för exjobb och dylikt.
Har också blivit massa mailande nu på förmiddagen, först för att jag inte fått rapporten jag ska granska på exjobbet än, skulle haft den igår. Han jag skulle granska hinner tydligen inte klart så fick en ny person att granska istället..massa tjaffs.
Sen fick jag svar från sjukhuset också angående min anställning under hösten och de har tydligen inte haft tid att kolla så mycket på det än utan får reda på mer detaljer nästa vecka -.-
Enda positiva har typ varit att förlovningsringarna är klara så jag och Madde kan fara och testa dom så att vi vet att de verkligen passar bra på fingrarna.
allt detta stressande på förmiddagen har gjort att jag typ känner mig som fisken på bilden :P Hoppas att min lunch piggar upp mig lite. Ska göra amerika pancakes..MUMS!




Hösthelvete

Det är mitten av augusti och loven har redan börjat bli bruna och fälla och när jag klev upp vid kl.5 imorse så visade termometern 4grader..det är HEMSKT!! Lite längre sommaraktigt väder hade man gärna haft. Vill inte ha höst i 3 månader innan det blir riktig vinter :(

Slaget vid Sävar

Igår var jag och såg spektaklet Slaget vid Sävar tillsammans med Madde och Tobias. Jacob har varit med och organiserat det. Tillställningen var till för att folk ska minnas att det för 200år sen utkämpades ett sista krig på svensk mark och det gjordes på platsen där det skedde, i Sävar med andra ord. Det var uppbyggt lite soldattält och så men det som de, enligt VK, 6000-7000 personer hade kommit för att se var nog mest slaget som det gjordes ett 1,5h skådespel med massor av kanonskott och muskötskott.
Självaste kungen, drottningen och kronprincessan var där för att bevittna det.
Fick sittplatser av Jacob vilket gjorde att vi fick fri sikt och slapp stå hela tiden. Efter att allt var över dök plötsligt Benny upp från ingenstans och hängde med hem också. :)

Typ Risk, men på riktigt.

Mycket smällar och rök. Me like!

Kungen hittas lätt. Hittar du drottningen och äldre dottern? :)

Bättre än gainer?

Var ute på en löprunda runt nydala  imorse och gick förvånansvärt bra. Kände inte av löparknät något alls. Gick hyffsat fort också, blev själv förvånad över hur bra det gick.
Höjdpunkten var dock efter träningen. tog och åt en tallrik med fil och ICA Crunchies. Fan vad gott det var :D

PS3Slim = PS3 diet

Nu är det officiellt att en nerbantad PS3a släpps. Den kallas nu bara för Playstation 3 istället för PLAYSTATION 3. Vad genialt! Tydligen typ 1/3 mindre och strömsnålare. Annars samma sak. Dessutom inte 1000kr som först ryktats om utan ungefär 3000kr dvs 1000kr billigare än tidigare. Inget som får mig att hoppa i taket och slicka på konsollen direkt.

Designen är nästan identisk med den gammla, dock kan den inte längre stå på den smala sidan om man inte köper till nå ställ.

Iallafall inget Wii kopplat till en PS2slim :P

PS3 Slim

Ryktas om att PS3 slim ska pressenteras idag. Tydligen ska den säljas för typ 1000kr eller något utomlands. Intressant strategi av Sony. SYND BARA ATT NI INTE HAR VETTIGA SPEL TILL ELÄNDET!! Jag köper fortfarande hellre ett X360. Dessutom är PS3 Slim ful som stryk om den ska se ut som de bilder jag hittat..Skärpning Sony!

Så här ful kan den ändå inte vara va?

Gästspel i annan blogg

Idag gjorde jag ett gästspel i en annan blogg. Inte som att jag hackade den eller något utan Johanna, Maddes bortskämda lillasyrra, bad mig skriva ett inlägg i hennes filmblogg om mina top3 animefilmer, eftersom hon inte har någon koll på anime och hon hade blivit ombedd att göra något sådant av en läsare.
Så på http://filmfreaks.blogg.se/ kan du läsa mina rekommandationer om animefilmer, även om inga av filmerna är några okända filmer.

Brist på allt!

Just nu är bloggandet verkligen segt. Har typ inget att skriva om och fantasin står helt stilla. Antagligen eftersom jag håller på och pluggar till omtentor som är nästa vecka, plus att jag ska redovisa mitt exjobb på torsdag nästa vecka också! Stressigt som fan! Inte ens tid att plugga under helgen kommer jag ha eftersom Maddes far och sambo kommer på besök. Men men..får hitta på saker att skriva istället :)

Har iallafall skaffat et nytt dataspel nu. Football Manager 2009. Har spelat ganska många av föregångarna och en nymodighet sen förra årets version är att man nu ser små gubbar springa runt på planen ut utföra saker istället för att matcherna bara berättas med text. Annars är inte mycket nytt men fortfarande kul :)

Outlander

Tar och skriver recension på denna film ändå så att ni vet att ni inet går miste om någon bra film och med gott samvete kan välja en annan :)
Temat i filmen låter ändå lite småkul. Aliens mot vikingar. Två rymdskett landar på jorden, ett med en superond massmördaralien i och en med en gubbe som jagar den i. ensam kan monstret inte förgöras och gubben lyckas smöra sig in hos vikingarna och ska med deras hjälp förgöra monstret.
Jadda jadda och en massa specialeffekter senare är filmen slut och man vet inte riktigt vad man ska säga.
Med tanke på temat hade jag typ noll förväntningar på den, den verkade verkligen ururururchucknorrisusel men faktiskt så var den inte så megakass. Vill man ha en actionrulle så kan man ändå se denna film. Annars kan man lika gärna skippa den. Den är ungefär i samma klass som alien vs predator kanske..bara att AvP inte behövde anställa kassa skådisar i huvudrollerna utan kunde låta två monster gå berserk mot varandra typ.
Filmen får en väldigt svag 2a av 5.


Watchmen

Har sett ganska mycke tfilm senaste tiden så denna blogg börjar ju nästan bil en filmblogg..men vad gör man när vädret är trist liksom :P Denna gång ska jag recensera Watchmen. har sett Outlander också men den recensionen kommer senare.
Tillbaka till Watchmen. Det handlar om ett gäng superhjältar från förr som misstänker att de håller på att bli mördade en efter en. Vissa orkar ta tag i det, andra orkar inte. Filmen är nästan 3h lång och är uppbyggd lite som en gammaldags deckarfilm. handlingen berättas av en mörk och farligt låntade röst och det händer saker i mörla, skitiga miljöer.
Filmen är väldigt snyggt gjord måste jag säga. Dock är den lite väl lång och det händer inte så mycket. För till skillnad från de flesta superhjältefilmerna är detta inte en non-stop action kavalkad utan försöker mer att gå in på karraktärerna, vilket den delvis lyckas med.
Stort plus även för det oväntade slutet!!
Filmen får 3 av 5 i betyg. Svagheter är mest att den är för lång och något händelselös.
PS: Vissa av hjältarna har fula kostymer :P

After training lunch

Efter träningen igår var jag förbi på Sagami och åt lunch. Var riktigt gott måste jag säga. Åt en dagens japansk rätt som bestod av friterad kyckling med majonäs och chilisås. Typ några av mina favoritgrejer liksom :D
Sen när jag kom hem vare dags att sätta immunsystemet på prov ordentligt. Tog äntligen tag i saken och handtvättade mina handlindor och fotledsskydd. Vattnet blir fasiken inte fräsch, inte bara för att handllindorna färgar av sig utan all svett som sitter i och luktar illa. Riktigt vidrigt :P

Jag som trodde att jag sett det värsta

Madde var inne på Alex Schulmans pappablogg och där hade han lagt upp videon om denna hemska tjej. Kollade också på videon och fy fan vad man stör sig på idiotbimbon! Man tror knappt att dte är seriöst men tydligen är det det. Hon verkar ju typ svalt en hundleksak när hon pratar för hon gör skumma pipljud...nog skrivit..titta och förfäras!



Vissa filmrecensenter borde kickas!

Läste idag recensionen av GI Joe i lokalblaskan VK. Nu tror jag inet att filmen är speciellt bra och jag tänker inte se den men hon som recenserat den är samma person som recenserade Transformers 2 och den personen borde fan inte få ägna sig åt filmrecension. Tomtekvinnan går uppenbarligen in till filmerna med helt fel inställning. Båda filmerna baseras ju på leksaker av Hasbro och tydligen baseras de på 99% våld. WTF??!?!?! Leksaker blir till vad man gör dom..Man kan ju fan låta Megatron och GI Joe vara bögvänner om man nu skulle vela det..vart fan får hon sina idéer ifrån. Sen fortsätter recensionen med att klanka ner lite på leksakerna och sen på konceptet att göra film av leksakerna (Att transformers filmerna även haseras på comics och tvserie verkar hon ignorera). Sen basunerar hon ut hur sexistiska filmerna är med machomän och lättklädda kvinnor för att sedan ge handlingen en känga. Tydligen är den inte lika djup som en roman av shakespear..det är actionfilmer for god's sake!! Det ska smälla och vara högt tempo!! Man vill inte gråta sig till sängs!!
Sen får alla filmer så klart en 1a i betyg och några rader om hur dåliga förebilder hjältarna i filmen är för barnen skrivs.

Dumdjävla kvinna!! Gå på folkets bio och lek filmvetare istället och sluta gå på filmer du uppenbart inte är intresserad av till att börja med!!!
Var bara tvungen att skriva av mig.

Harry Potter recension

Som nämt i inlägget innan kommer här min recension av HP filmen. Denna gång var det den 6e boken som blev film. Harry Potter och Halvblodsprinsen heter den. Hade sett fram emot den en del eftersom boken var ganska bra och recensionerna i tidningarna gav den bra betyg. men tyvärr levde den inte alls upp till förväntningarna. Madde nämde en bra sak, den filmen handlade i princip inget om halvblodsprinsen alls, hade lika gärna kunnat heta Harry Potter 6. Boken var mörk ochförmedlade en viss spänning men denna film kändes mest som en transportsträcka mot nästa 2 avslutande filmer (sista boken skulle ju bli 2 böcker). I ärlighetens namn hade kanske 2 filmer behövts för denna bok med med tanke på hurmycket som skulle rymmas på 2,5h. Nu blev det mest ryckigt och det saknades några viktiga saker från boken som gjorde att handlingen i filmen mest kändes dittvingad.
Saknade också mycket av den vanliga skolgången där den som vanligt underbare Alan Rickman hade kunna briljera i sin roll som Snape. Men som sagt var det nog för mycket bok som skulle rymmas i filmen så allt blev mest pankaka.
Och nu till betyget.  Den får 2 av 5. Men mycket mer var den nog inte värd.
Snape borde kanske sett till att handlinen blev mer sammanhållande också.

Fyndens dag

Igår hann jag inte skriva något inlägg. Hade fullt upp hela dagen. Först gick jag och gymmade med Madde. Fick henne att försöka sig bänkpressen och hon kämpade på. Kul. för egen del känns det mycket bättre idag än när jag tränade förra gången, som var efter ett uppehåll. Nu kan jag börja träna thai på de vanliga passen igen efter att ha hållit pass. Kul att hålla pass men alltid roligast att själv delta :)
Efter gymmet for jag ner på stan med Madde och vi började med att beställa våra förlovningsringar på Kjellins Guld. Så nu är det bara att vänta till den planerade förlovningen på våran årsdag den 16e september. Sen gick vi runt lite bland affärerna och passade på att äta en mjukglass också. Jag hittade en skjorta och keps på Dixie som båda var 70% rabatt på. Härligt att köpa billiga kläder, framförallt kepsen kan vara behövlig med tanke på att min gamla är mer än 10 år gammal, närmare 15 skulle jag gissa!

Sen skulle vi se Harry Potter filmen kl.18 så vi passade på att äta på Subway innan. Var gott :)
Recension av HP filmen kommer i nästa inlägg när jag orkar skriva.

Man är ju bara för cool med nya kläder!

Harry Potter och halvblodhalvcolasnubben

Snart kommer Madde hem från jobbet. Kan passa på att innan dess nämna att vi bokat biljetter för att se den senaste Harry Potter filmen. Halvblodsprinsen. Den ska ju vara bra så jag har redan lovat att jag ska bjuda Madde på en Blockbustermeny. Ska bli gött att trolla bort popcorn, cola och chips in i magen.
Innan dess ska vi också ner på stan och köpa förlovningsringarna vi kollade på i sommras. Pirrigt!
Förtjänar en Blockbustermeny?

Filma som ett proffs

Hittade denna roliga video på YouTube (var annars?!?!) där man får en liten skola om hur man filmar i fotboll. Lärare är ingen mindre än hållaren av FIFAs pris som världens bästa spelare, Cristiano Ronaldo. Se och lär:



Fotbollen på väg mot prostitution?

Manchester City, lillebror till stora United har ju fått uppmärksamhet de senaste dagarna sen de gav Leo Messi ett roligt förslag, de gav honom ett blankt papper och ville att han skulle skriva sin prislapp. Nu lär han ju inte lämna Barca för ett sådant förslag men om han hade gjort det, hade inte det gjort honom till en prostituerad? Kanske världens dyraste hora typ? :P

Lyxhora nr1? Verkar träna på avsugning redan nu iallafall :P

Japanesk

Som lovat kommer här mina grejer som jag fick av min mor och bror, de grejerna de tog med sig från Japan åt mig.

De två t-shirts jag fick. Byxorna hade jag sen tidigare.

Några extremt japanska grejer. Ett mobilsmycke i form av legenden Doraemon, ett litet skyddsgrejs och en förpackning med sake som jag inte testat än.


Vitsen med cruisers?

Vad är vitsen med alla dessa skumma cyklar som verkar bli mer och mer poppis, cruisers tror jag dom kallas. Dom är ju fula och stryk och verkar ju inte ha några växlar heller. Att cykla på dom på umeås guppiga vägar måste ju vara som att cykla med en gurka uppköra in the ass typ.
Var bara tvungen att skriva av mig om denna cykel som jag stört mig på :P

WTF?!?!!?

Master and Commander

Igår kväll såg jag en film med Madde. Blev Master and Commander som min far varmt rekommenderat. handlar om ett engelskt skepp som blir angripet av ett franskt skepp. Tack vare dimma så klarar sig det engelska skeppet, lett av Russle Crowe. Efter der vill de ta revansch men blir lurade och igen lyckas de knappt undkomma det franska skeppet. Efter lite strövande på Galappagos så kulminerar allt i en sista strid.
Tyckte filmen var helt ok. Typ 4 av 5 som betyg kan jag ge den. Kanske lite frikostig men den var ändå underhållande. Lockade till lite skratt och även lite spänning. skådespelarna gjorde ett bra jobb och den var fint filmad. Slutet var också lite kul. farsan älskar filmen och verkar ha den bland sina favoriter men riktigt så långt sträcker inte jag mig.
Men filmen är kanske inte något för varje person med tanke på att Madde tyckte att den var lika trist som Das Boot (som jag gillar). Hon tycker att de bara åker, slåss, åker, slåss etc och sen är filmen slut. Själv ser jag mer spänning än så i båda filmerna :P
Master and Commander

Särskrivnings-SM

Var idag på Noliamässan med Madde. Och man blir helt förskräckt över hur många skyltar och plakat som är särskrivna :P Men inte desto mindre så hindrade det oss inte från att göra av med en massa pengar som vi inte trodde att vi skulle göra av med. För min del blev det 4 par sockar, en salami, en suovas kebab och 2 par långkallsonger inför vintern. Madd eköpte 24(!!) par sockar, trosor och en massa pärlor att göra halsband och så med.just ja, hon åt en mjukglass också. Sen köpte vi även massa bröd, munkar (mums!!) bullformar, godis. Chockerande vad mycket man gör av med :P Och vi var inte ens där speciellt länge. Men men..nu slipper man bry sig om detta de närmaste 2 åren.

Alla köp förutom det som redan låg i magen då kortet togs.

Magnifico finale

Inatt gjorde jag sista passet på sommarjobbet och det kändes så himmla bra att bli klar med det. Behövde inte heller promenera iväg till VK-huset för att lämna in utrustningen jag lånat, vilket hade hagit typ 1,5h utan nattbemanningen kunde komma och hämta den. Så nu är jag fri från jobbandet för denna sommar och kan invänta pengarna för mödan. sen får vi hoppas att jag kan börja så snabbt som möjligt på sjukhuset på min projektanställning. Christer som ska kolla upp det kommer hem från semestern på måndag så han skulle kolla upp sista detaljerna innna han hör av sig.
Fick för övrigt en Ben&Jerry's Bohemian Rasberry av Madde som grattis för att jag segat mig igenom tidningsutdelandet. Hon är verkligen för underbar ^_^

Snart ska vi iväg till mina föräldrar eftersom vi är bjudna på grillning. Ska bli gott och kul att få i sig en massa kalorier efter att ha sparrats hårt idag på träningen, som jag för en gångs skull inte försov mig till tros sent jobbande :D 

Final Countdown

Nu är det bara 1 natt kvar av jobbandet som tidningsutdelare. Riktigt skönt! Ser verkligen fram emot att lägga i den sista tidningen.

För övrigt var det fullmåne idag såg det ut som och det var en klar himmel så lyckades ta en lite halvkass bild med mobilen. Stötte dock inte på några varulvar och hörde inte heller något. Närmaste någon varulv jag kom var genom ljudboken där jag lyssnar på 7e Harry Potter boken just nu. Nu medans jag jobbat har jag lyssnat på "Att aldrig Fucka Upp" av Jens Lapidius som jag tyckte var urkass. Sen har jag lyssnat på HP böckerna 5 och 6 som varit helt ok. Bra att lyssna på innan jag ska se filmen som nu går på bio :) 7e boken är än så länge den klart mörkaste iallafall. Serien är lite mer intressant än de första böckerna nu, även om det fram till bok 6 var typ samma koncept hela tiden.

Tog också en liten "fikapaus" halvvägs in på jobbet. Det är några ganska fina rödvinbärbuskar på vissa ställen och bären ser supergoda ut nu så jag stod och plockade i några minuter :)

Fullmåne

Fikapaus

Omiyage och baiku

Efter att ha skrivit om äckelgubben så kan jag nämna något mindre äckligt och roligare. Min mor och bror kom hem från Japan igår efter att ha varit där i lite mer än en månad. Tjocka och glada verkar dom vara iallafall :)
De hade tagit med sig lite omiyage iallafall (presenter). Jag fick 2 st t-shirts, en strap för min mobil med Doraemon, en liten lyckobringare mot sjukdom och till slut ett litet paket med sake. Till Madde had dom köpt 2st hårsnoddar/armband som tydligen är poppis i Japan och en Hello Kitty figur. Själv passade jag på att ge dom de presenter jag hade köpt dom i Spanien. Kan lägga upp bilder på kläderna och så imorgon, måste ju ta bilder så att man kan konkurrera med de trista modebloggarna som tycker att saker från H&M are the shiznatch :)

När jag kom hem bejakade jag min manliga sida genom att bli oljig om händerna. Bakbromsarna på cykeln har nötts ner helt så bytte dom och passade på att serva cykeln lite allmänt och rengöra den lite. Nu ser den nästan ut som ny om man inte tittar så noga. Får se hur många sekunder på cykeln det tar tills den är lika skitit. Vågar knappt cykla nu ju..



Äcklig gubbe

Igår såg jag och Madde typ världens äckligaste gubbe när vi tittade ut ur köksfönstret. Det är ju en liten skog mitt emot fönstret. En fin och härlig liten skog där hundar kissar på de goda blåbären som sen äts av jätteglada och leksugna ungar som springer runt och leker kurragömma. Men nu har det tydligen dykt upp en till kreatur i detta bra fungerande ekosystem. För Madde fick syn på en person och tyckte att det såg skumt ut men trodde att personen plockade bär. Jag fick inte syn på personen förän den ställde sig upp. Till våran förfäran såg vi hur han drog upp sina kallingar, sen byxorna och sen började knäppa gylfen och spänna bältet. Var en medelålders gubbe och gubdjävulen måste suttit där och skitit!!! JA, SKITIT!! Fy fan vad äckligt! Vilken vettigt funtad människa som kommit ur apstadiet gör något sådan?!?!?! Framförallt när alla som bor nära kan se!??!!? Nä..usch och fy..borde lägga ut minor i skogen som reagerar mot gubbajs!!

Mmm..sushi

tänkte visa upp de makisushi som jag och Madde gjorde igår till hennes födelsedag. Sen gjorde vi en Cassertaglass med jordgubbar, apelsin, choklad och mandelbiskvier i, Allt var gott som fan, även om hemmagjord glass inte håller sin konsistens så bra som köpt.

Sushi till höger. Det till vänster gjorde vi av resterna :) sen lite miso soppa till så blire mums!

Hemmagjord glass

Rörelse i Milan

Ni som känner mig vet ju att AC Milan är min favoritklubb när det gäller fotboll. Denna sommar har det varit ganska frustrerande att vara anhängare av klubben. Både Kaka och den naturlige ersättaren Gourcuff såldes och inget nyförvärv av värd införskaffades. Det har skrivits massor av rykten med spelare som ska komma men inget har hänt. fram tills nu, då holländaren med det långa namnet Klaas-Jan Huntelaar skrev på för klubben. Kanske ingen storstjärna men en potentiell skytteligavinnare. Han har spelat i Herenveen, Ajax och Real Madrid, där hans facit i de holländska klubbarna imponerar stort,143 matcher och 113 mål. Får hoppas att han kan göra något liknande i Milan.
Nu saknar jag vara en stabil ytterback till så kanske säsongen kan bli helt ok åndå :)

Flygande holländare är välkommna i Milan.

2 dagar kvar!

Nu är det bara 2 dagar kvar av jobbet. Fan vad jag börjar se fram emot det!

Och läser dessutom att Peter Forsberg ska ge karriären en till chans. Själv vet jag vart han verkar ha laddat betterierna. Han verkar varit i sin lägenhet på Lilljansberget och läst tidningar som jag delat ut åt honom ;)


Mer countdown

Nu är det bara 3 dagar kvar tills jag är ledig!!
Var händelserikt idag på jobbet. Först låg det en kille i typ min ålder vid brevlådorna i ett av husen vid Lilljansberget. Trodde först att han typ hade svimmat eller blivit rånad men sen luktade det sprit och jag såg att han hade tagit av sig skorna så jag ignorerade honom :P Dock stannade hjärtat där ett tag när jag först såg honom.
Sen träffade jag också på en ekorre som kom springandes och stannade 2m framför mig och stirrade på mig ganska länge. Men när jag fick fram kameran så sprang den så klart iväg med eleganta skutt.

Annars så fyller Madde år idag, hon blir 23. Av mig fick hon ett sällskapsspel och chokladpraliner :)

Arga lappen

Det här är något som kanske skulle platsa i bloggen som kallas Arga lappen och finns på VKs hemsida. lade märke till den idag så den måste vara ny. Ganska rolig tycker jag :D


Fortsatt countdown!!

Nu äre bara 4 dagar kvar tills jag är klar med sommarjobbet. Åt fruckost med Madde i morse eftersom hon börjar 6:45. Nu ska jag gå och lägga mig för att sen fara ner på stan och köpa hennes sista födelsedagspresenter och kanske äta lunch :)

"god natt"

Anmäld för exjobbsredovisning

Idag var sista dagen att anmäla sig till redovisning av sitt exjobb och jag fick godkännande av min examinator att anmäla mig så det gjordes lite fort. Så nu äre klart att jag ska redovisa mitt exjobb i slutet av vecka 35. Spännande! 

Countdown

5 dagar kvar tills jag är klar med tidningsutdelandet! fan vad skönt!

Nu ska jag iväg och hjälpa farsan sätta upp några dörrar som han målat om hemma. Började ösregna för inte så länge sen, ett riktigt spöregn men nu har det lugnat ner sig så jag an cykla dit utan att bli alltför blöt.

Hjortronpåfyllning

Var förbi hos farsan idag och fick en burk med hjortronsylt. Gott som fan. De som var hemme är slut sen länge så den hära burken kommer säkert ta slut fort den med. Men farmor och farfar skulle köpa massa hjortron innan de kommer hem från fjällen som vi också skulle få ta del av så blir säkert en påfyllning snart igen. Fan vad gott! Ikväll vill jag äta glass med lite varm hjortronsylt!!!!!!

JVCD review

Såg den nya van Damme filmen igår. Måste säga att den inte alls var vad jag trodde den skulle vara. Hade förväntat mig mer humor eftersom det skulle vara en  satir men var inte så hemskt många skrattscener. Så eftersom jag verkade ha haft fel inställning till filmen blev den kanske inte så bra som många andra tycker att den är. Iallafall så äre inte heller någon actionbomb.
Handlar om att JVCD är typ pank och hela hans liv är åt helvete. Till råge på allt blir han indragen i ett rån på posten och polisen tror att det är han som är den som gör det. Så då äre ju upp till honom att försöka göra något åt det. Men det blir inge action alls nästan utan han är typ lika maktlös som alla andra :P
Efter att ha sett på denna film blev jag iallafall mer sugen att se någon av hans gammla rullar igen hehe
Filmen får nog bara 2 av 5 i betyg av mig. men om man går in med rätt förväntningar kanske den kan komma upp i en 3a ;)
Van Damme när han är som bäst!

Ännu en sjusovardag

Hade tänkt fara iväg och träna idag som vanligt men det blev inte mycket av den saken. Efte att ha sovit så lite de senaste dagarna ville kroppen nog vila för ännu en gång lyckades jag somna i samma ögonblick som jag stängde av väckarklockan. Och då hade jag typ snoozat 5 gånger :P Så när jag vaknade visade klockan 15:17. Vaknade inte ens av mig själv utan av att Madde skickade ett sms :P

För övrigt måste jag säga att lokaltidningen VF överträffat sig sig själva idag. Hela sommaren känns det som att VF och VK har tävlat i att försöka ha så många stavfel som möjligt varje dag. Men idag lyckades VF stava som huvudrubrik fel. Det tar fan hem priset :P Är man skribent på en tidning borde man ju kunna använda sig av rättstavningsprogram på datorn iallafall. Om jag med mitt knapprande stavar fel vart annat ord äre liksom ingen som bryr sig förutom Madde men om man tar betalt för en tidning så borde man ju kunna kräva att de korrekturläser sina artiklar iallfall.. ush och fy på er, VF och VK!

RSS 2.0