Midsommar

Nu är jag lite efter men slänger in ett inlägg om Midsommar lite fort innan jag far till jobbet.
Jag och Madde var hos Tobias och firade där med det vanliga gänget plus några av Tobias andra vänner. Blev en trevlig tillställning där vi alla tog med oss 2 maträtter och gjorde som en stor buffé. Blev riktigt lyckat. Sen blev det lite kubb också innan vi drog oss in. Tyvärr hjälpte det inte mot myggen men annars var det väldigt kul.
Har fortfarande massa synliga stora myggbett. Brukar ju vanligtvis försvinna men verkar vara någon sorts monstermyggor på Carlshöjd .
Och nu en gullig bild jag såg på VKs hemsida :)
Kawaiiiii

KITT

Som jag skrivit tidigare så är min KITT byggsats klar så efter mycket uppbyggande av förväntningar så kommer det nu bilder på mitt verk. Helt oediterade originalversioner.
Mucho bilder

Bye bye Italia

Redan innan VM sa jag att det kommer gå åt helvete för regerande mästarna Italien som jag alltid brukar heja på. Och fick rätt. Nu är Italien inte ens vidare från sin grupp. Efter pinsamt spel. vad ska man nu hålla på för lag..tror det får bli die Manschaft från Tyskland.

Färdig med KITT!!

Nu har jag byggt klart min KITT byggsats. Blev inte riktigt så bra som jag hade hoppats men på avstånd ser den helt ok ut :) Dock borde jag nogköpa mig min airbrush snart för att få en jämnare målning. Får se hur jag gör.
Men har inte tänkt visa bilderna av den än, utan bygger på spänningen genom att visa denna peppande video med lite best of bilder av serien, akkompanierad av lite techno musik ;)

Finchoklad från England!

Beställde förra veckan nå finchoklad från England och idag kom de fram. 200kr gick det på för 320g (dvs typ 3st vanliga chokladkakor)
Det hela började med att jag och Madde råkade zappa in på ett TV-program som hette något i stil med Willy's fabulous choclate factory eller så, inspirerat av Kalle och Chokladfabriken. Det var 3st avsnitt i serien där man fick följa Willy som ska vara en hyffsat känd kock i England som ska starta sin egna chokladfabrik med lyxig choklad. Så klart blir man sugen på att köpa chokladen för de pratar så gott om den så jag tog och googlade lite och hittade hans officiella site där jag beställde ett paket med 4 olikachokladkakor han gör (då pratar vi inte Marabou mjölkchoklad utan mörk choklad). Fanns även stora klumpar med 100% kakao som man skulle ha till matlagning men jag nöjde mig med de man äter direkt.
Har redan testat en av dom och är nöjd! Kanske inte så orgasmiskt gott som man väntat sig men ändå något snäpp över Lindts choklad. Lär beställa igen när jag känner mig rik. Hela proceduren tog typ 8 dagar, från beställning till leverans, och då beställde jag på en söndag.
Här är länken till hans hemsida där man även kan hitta till hans shop: http://www.williescacao.com/ .
Mmmmm nästan så man måste testa alla direkt!

Bilmekaniker

Har äntligen tagit tag i saken och har börjat göra klart min KITT byggsats. Inte bara för att bilen är grym utan för att jag vill börja bygga på mina nya robotar :)
Var i alla fall inte så mycket att göra och efter 3 dagars hårt slit så borde jag kunna bli klar med bilen i kväll. Bara lite målning kvar :)
Har dock lite målning kvar på min förra Gundam robot också. Dessutom ramlade min första Gundam ner från vitrinskåpet och gick i bitar. Blir att restaurera den också :(
Här är lite bilder från igår:
Hör du Knight Rider melodin i skallen? Om inte annat dök den upp nu :)


Igenkänd?

Turtlepower!

Den här borde jag skaffat när jag var 10 år gammal! Är ju stenhård och gullig på samma gång.
Kan nämna att jag såg en Turtles DVD box på Media Markt i helgen också. var starkt sugen på att skaffa den men köpte Alien qvadroligin (finns det ordet?) istället.
Men tillbaka till det viktiga i inlägget. Det grymma turtlehusdjuret med tillhörande vapen!! verkar vara Rafael. Kanske finns som de andra Turtles också?
Ska vi gissa på att han heter Rafael?

Livet som Apple fanboy verkar hårt.

Såg denna lilla comic länkad via Maximac och skrattade gott. Hoppas du också gör det (och att den visas stort nog) :)

I drickans tecken

I helgen tog jag och Madde en lång cykeltur i stan. Först Media markt, sen stan och därefter Strömpilen. Strömpilen for vi till av två anledningar. För det första skulle vi kolla efter Edamame som är sojabönor från Japan. Finns som förrätt på Sagami och är underbart god. Bara koka bönorna och salta så är de redo att avnjutas.
Andra anledningen var för att jag ville köpa Vanilla Coke. Köpte på mig ett litet lager så jag har medan jag ser fotboll. Vanilla Coke finns även på sega råttan men är dyrare där. Men i stället har de massa andra drycker som de importerar från USA. Gott gott GOTT!!! :)
Lite dricka för att överleva fotbolls vm.


Lite importerade drycker. Root Beer var fan INTE gott.

Jul i juni?

Fick mitt paket från Japan idag. Som jag skrivit tidigare så beställde jag ju två Gundam robotbyggsatser. En av robotarna var otroligt stor verkar det som. Förpackningen var lika stor som den för min dator. Nu måste jag bara göra klart min KITT byggsats för att kunna påbörja dessa nya. Usch vad jag längtar!! Kändes som julafton när jag öppnade förpackningen :D

Beautiful!

Tänderna höll!!!

Igår var jag och tränade mitt första pass thaiboxning på vääääldigt länge. Har ju haft problem med tänderna sen jag fick näsan avsparkad och inte vågat köra eftersom tänderna inte blivit bättre alls. Var hos tandläkaren och fick det kontrollerat förra veckan (om jag minns rätt) och han hittade inget som tydde på att något var fel (vilket jag tycker är märkligt då något uppenbarligen måste vara fel om jag haft samma smärtande/ilande känsla i 6 månader!). Men resultatet blev i alla fall att han tyckte att jag borde kunna träna igen så igår var det premiär. Kände mig typ som Bambi på is. Kondismässigt gick det helt ok, har ju ändå hållit igång lite men kroppen var absolut inte van vid att slåss än. Muskelvärk i axlar och rygg, ont i knogarna och pannan. Men inte mer ont i tänderna. Med andra ord underbart att vara tillbaka :D
Nu får Buakaw se upp igen för jag är i farten!

Kommissarie Späck

I fredags var jag och såg filmen Kommissarie Späck på bio. Trailern hade varit hyffsat kul och den var ungefär vad man hade väntat sig. Kanske lite mer snuskig humor än förväntat kanske men man fick sig några bra skratt måste jag säga. Handlingen var i alla fall om Kommissarie Späck och hans jakt efter en seriesjälvmördare som sedan bli en jakt efter en piratkopieringsliga. Så mycket mer än så är egentligen inte handlingen utan det blir mest bara massa tramsande. Men om man gillar filmer som Hot Shost eller Nakna Pistolen så lär man tycka att denna film är hyfsat kul också. Då jag gillar dessa filmer med enkel humor så får denna film en svag 3a av 5 möjliga.
Vem kan vara Späck?

Ghandi

Igår var jag på den indiska restaurangen Ghandi med Madde. efter att jag hade bjudit på sagami senast så tyckte hon det var hennes tur att bjuda. Var jättegott! Och jättemättande. De snålar verkligen inte med portionerna på Ghandi och man blir mer än mätt. Jag trodde ett tag att jag skulle sprängas.
Efter att ha ätit gick vi på bio för att se den svenska kvalitetshumorn Kommisarie Späck. En recension kommer senare. Var i alla fall en film lite som Hot Shots, dvs hjärndöd humor :)

VM!!!!

Efter att i måndags ha sett på Apples presentation av iPhone så är det nu dags för veckans andra höjdpunkt. Nämligen fotbolls-vm! Såg öppningsmatchen igår men det var ingen jättehöjdare så jag hoppas på bättre underhållning när Italien eller Japan spelar, de lagen jag håller på. Men egentligen tror jag att Spanien vinner. Så där har ni mitt tips! Bombsäkert tills motsatsen är bevisad! :)

Nya iPhone

Nu är presentationen slut och man vet ALLT om nya iPhone 4 som den kallas :) Tydligen lanseras den i slutet av juni i USA och till september ska de flesta länder ha den..vilket säkert innebär att den inte släpps i Sverige förän i September med tanke på hur äpplet har gjort med iPad :(
För alla som är intresserad av specs så finns de här: http://www.apple.com/iphone/specs.html
Uppdatering: Läste nu att den ska komma till Sverige i juli.

Börjar bli lite nervös nu. Ska till tandläkaren imorgon och få mina tänder kollade. Får se om de kan ställa någon diagnos eller om man skickas till någon annan avdelning. Hoppas verkligen jag slipper någon större operation. HATAR bedövningssprutor! Framför allt i ansiktet!
Så här ser den ut, glas både fram och bak. Kommer finnas i vit också. Alla rykten som var i förväg stämde :)

WWDC 2010

Just nu sitter jag och kollar på Apples utvecklarmässa som kallas Worldwide Developers Conference (WWDC) och med störst sannolikhet kommer nya iPhone att visas upp. Spännande eftersom jag funderar på att skaffa en om den är bra nog för mina önskemål och höga krav :)
Ni som vill följa conferansen kan gå in på http://www.macrumorslive.com/ och få textuppdateringar och bilduppdateringar live. Tyvärr verkar det inte finnas video så denna text-tv liknande sida får duga :P

Gammal flintis?

Glömde nämna en hemsk grej som hände när Madde klippte mig. Hon hittade 1 grått hårstrå!! Helt fruktansvärt!! Har man blivit så gammal att man måste bekymra sig om gråa hårstrån också? Får hoppas att det bara var något hårstrå som blivit galet och att det inte kommer fler inom de närmaste 100 åren..lite ångest man har..jag är ju bara 26.. :(

Flintis!

Har förresten passat på att bli klippt av Madde. Blev kort och sommrigt :)
Trött efter en hård helg med stillasittande.

Jag blir yr!

Igår på jobbet läste jag lite artiklar om bildanalys från en av de vetenskapliga tidskrifterna som avdelningen prenumererar på. Och en artikeln var fasiken hemsk. Tyckte titeln lät intressant så jag började läsa den och sen när man vände på sidan för att fortsätta så blir men bara helt överväldigad av en massa formler. är det seriöst någon som orkar ta sig igenom dom? Inte jag i alla fall så jag hoppade över den delen och läste vad formlerna till slut kom fram till bara..Men lilla chocken man fick!
Sugen att läsa och gå igenom detta?

Musiktips

Fick hem en skiva igår som jag beställt från CDON. Det handlar om AC/DCs senaste skiva, deras best of skiva. Den är riktigt bra måste jag säga. Är inget större fan av AC/DC egentligen men deras bästa låtar är grymma så denna skiva passar mig perfekt! Lite kasst att de släppte den i sammarbete med Iron Man 2 filmen bara, känns som att de fick en hel del stålar för att lansera skivan med massa Iron Man 2 bilder på. tur man lyssnar på musiken och inte stirrar på omslaget som om det vore konst :)
Poängen är i alla fall att ni ska köpa eller tanka ner skivan och lyssna på hög volym :)

RSS 2.0