Avatar 2D/3D

Har sett en hel del filmen som jag inte skrivit om på senare tid så ska försöka börja beta av dom. Börjar med den numera inte längre nya Avatar som passat på att bli den film som spelat in mest genom tiderna. Inte illa pinkat av farbror cameron att slå sin egna Titanic vars rekord slogs i spillror som båten Titanic själv.
Avatar utspelar sig i alla fall på planeten Pandora långt från jorden och det finns sen tidigare en befolkning där som kallas Na'vi. Människorna vill åt ett ämne som finns på planeten med det fåniga namnet unobtanium men det är svårt med den motstridiga befolkningen.
Människorna har skapat egna Na'vis som de kan länka sig med och därmed kontrollera helt med sitt sinne. Sully som är huvudkaraktär får som uppdrag att få befolkningens förtroende för att kunna övertyga dom att flytta på sig. Men ju längre tiden går börjar han förstå Na'vi befolkningens sätt att vara ett med naturen och det blir svårt att välja sida.
Har sett filmen både i 2D och i 3D nu och måste säga att all hype kring 3D är lite väl mycket. I början var det coolt med 3D men när man vant sig lade man inte märke till det och då är det ju lite ovärt. Var inte så mycket som var 3D mot mig utan snarare in i bilden vilket gör att man inte så ofta känner att något kommer ut ur bilden. Men effekterna var häftiga ändå, även i 2D kan jag tillägga.
Ger filmen 5 av 5 ändå, oavsett vilken version det är. Har som sagt sett den 2 gånger och den var lika underhållande andra gången vilket bara det är ett gott betyg. Helt klart ett måste att se! om du ser den i 3D måste du ha de supersexiga glasögonen på dig som får dig att se ut lite som Elton John. Lite mer design där hade inte skadat men de gör sitt jobb :)
Sen måste jag bara klaga på SFs biograf, senaste 3-4 gånger vi varit och kollat har det varit tekniska bekymmer och det är verkligen störande och gör att man inte tycker det är lika värt att lägga ut massa pengar på att fara på bio. Idag till exempel fick vi inte se trailer till Alice i Underlandet som skulle vara i 3D. Fy SF!! :(
Sully som Na'vi


3D glasögonen fick mig inte att bli en Na'vi men väl Elton John :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0