Seghet

Lät bli att fara ut och löpa idag. Känner mig riktigt seg i kroppen och vill få den att bli lite piggare. Hade tänkt att löpa mest för viktens skull men tror det ska gå bra ändå. Kan löpa lite lätt på torsdag i värsta fall. Måste ju lyssna lite på kroppen ibland också och att fara ner till Täby med sega armar och ben känns onödigt..vill ju vara spänstig och rapp!
Kan nämna också att Madde i förrgår kom hem med en ny mössa åt mig. snällt av henne :)
Den är varm och skön till jobbet. Dock äre väl snart dags för vinterjacka också med tanke på kylan (snöade igår ffs!!).
sen har jag nu en liten nätverkssticka till datorn som jag kopplar in via usb. Gick jättebra tills igår men nu kruppar den också lite. Får se hur det blir när jag startar om. Skulle vara skönt att kunna använda den utan problem innan jag har råd att köpa mig en ny dator.

Nakenjobba?

Kändes bra i morse. Lyckade få vågen att visa 67.0 utan något fusk, med andra ord är jag i princip nere på matchvikt, bara ett hekto till. Så om jag fortsätter så här så lär jag kunna äta något gott på vägen ner till Täby och kanske reta någon på vägen ner som inte har lika stor marginal till vikten >:D

Längtar dock ibland efter något sött eller iallafall ett glas varm choklad på jobbet. Känner mig som Homer Simpson som längtar efter en munk. "Mmm..doughnut"

Sen kanske man ska sitta på jobbet i kallingar, kroppe nbränner ju mer kalorier om det är kallt eftersom kroppen ska värmas. Undrar om det uppskattas -_<


Full Monty

Igår såg jag Full Monty med Madde. Hon fick den av mig när vi förlovade oss, är ju en gammal klassiker.
Filmen handlar om några engelska gubbar som blivit av med sina jobb och har alla möjliga problem. En kämpar för att inte bli av med vårdnaden av sitt barn och måste därför ha pengar, en har i 6 månader lurat sin fru och fått henne att tro att han har ett jobb, en har dåligt självförtroende och tror att hans fru inte vill ha honom, en annan vill ta självmord etc..
En vacker dag kmmer dansarna Chippendales till stan och kvinnorna far på deras show och älskar det. Så efter ett tag bestämmer de mindre välbyggda gubbarna att det är dags att göra något och bestämmer sig för att själva göra en show, men de ska gå hela vägen och visa sig helt nakna.
Tycker att filmen är ganska charmig och har sina roliga stunder. Bra tidsfördriv och definitivt en film man kan rekommendera. Filmen får en svag 4 av 5 av mig i betyg.
Tydligen poppis med dansande otränade engelska gubbar

Vikten rasar och kläderna åker på

Var ute och löpte en runda i gammliaskogen idag före lunch. Kändes lite segt men gick iallafall framåt och jag körde på ganska hårt. Ikväll blire ett sista gymbesök innan min match på lördag också. Efter det hade jag tänkt thaiträning måndag och onsdag. Sen löpning tisdag och eventuellt torsdag också, beroende på hur benen känns. Annars blire kanske bara några spänstövningar typ för att få upp kvickheten ett extra snäpp. iallafall så är vikten på väg ner iallafall och jag hoppas kunna äta något ordentligt på vägen ner till Täby så att jag bara behöver sova i varma kläder och tappa lite vätska som jag kan ersätta enkelt och snabbt.
Sen hade jag ju lovat att visa upp mina elitest kläder jag köpte i fredags och lördags. Blev lite ombytande och poserande vid spegeln för att visa min fina kamera också och för att visa hur oerhört ofotogen man är. Så lär inte bli nå mycket poserande med kläder, framförallt med tanke på hur sällan jag köper kläder :P
Cheap Monday tröja för 180kr. Tro det eller ej men size XS :P


Koncentrationen börjar redan tryta när bilden på J&J t-shirten togs, de vanliga grimaserna åkte fram. Hemma upptäckte jag för övrigt att denna 249kr tröja var ekologiskt framställd.


Sen lyckades jag göra en ilsken och seriös min genom att tänka mig att jag var en Jedi. tröjan är från Blend och kostade 400kr.

Snart flyger min dator ur fönstret!!!!!!

Är så satans irriterad. På senare tid så är min dator helt fucked upp. Eller egentligen funkar ju allt som det ska, förutom nätverkskortet som verkar vara gjort av en 5åring som inte vet hur fan man pusslar ihop ett lego. Och hur kul är datorn utan internet nurförtiden liksom?! Vill helst banka sönder skiten typ..men har inte råd med en ny just nu så måste samla illskan och låta min motståndare i Täby nästa vecka få känna på min RAGE!

Tröstshoppade lite idag på stan innan träningen, blev två t-shirts :)

MMM..Pepsi

Drack nyss en Pepsi MAX. Gott som fan när man bantar. Inte lika gott som riktig läsk men nu när jag inte vill få i mig så mycket socker så funkar lightläsk. Åt dock ett gott fredagsfika på jobbet, även om jag bara tog lite. En mustig och fruktansvärt got chokladtårta med grädde.
Nu på kvällen var jag och Madde också och köpe tyg som hon ska sy kuddövergrad med och också gardiner till vardagsrummet. Sen for vi på Intersport och D&D. Madde hittade ett par skor och jag köpte en tjocktröja. Imorgon ska jag på D&Ds outlet och försöka fynda något fint med 70% rabatt. Sen blire stan också innan träningen. Är sugen på en t-shirt eller två. Inte lätt att plötsligt ha mycket pengar :P

Week from hell över snart

Nu äre fredag och sista dagen på veckan man behövde kliva upp kl.5 på morgonen. Nästa vecka blire senare tack och lov. Desutom massa lön idag som man kan slösa på onödiga saker som sparande och räkningar :P
Men nu måste jag fortsätta jobba och göra ett sista ryck inför helgen!

Latheten

har verkligen varit lat med bloggandet de senaste dagarna. känner mig helt slutkörd när jag kommer hem från jobbet och det händer typ inget känns det som, så jag har inget roligt att skriva.
Håller dessutom på att banta lite inför en förmodad match helgen nästa vecka, i Täby. Tycker det ä bättre att gå ner i vikt lite långsamt än att tokbanta bort sista dagen. Så just nu ligger jag typ 2kg över matchvikt kanske, så ska bli av med onödig vikt med hjälp av löpning och promenader typ, förutom den vanliga thaiträningen.
Nu är det iallafall bara 2 morgonar kvar som Madde börjar tidigt så jag kan från måndag börja jobba kl.8 igen. Fan vad skönt med 2h mer sömn :)
Så här känner jag mig typ

Blivit tjockis!

Efter denna onyttiga helg med MASSOR av mat så har jag gått upp lite i vikt märkte jag igår kväll och imorse. Vågen står på kring 72kg just nu..vilket inte alls är bra. Brukar ligga på 69kg och ska ju kanske gå match snart. Men nu ska jag vara nyttigare igen och äta lite mindre för att komma ner snabbt igen, säkert bara massa socker och så som samlat på sig vätska (hoppas jag).
Men är ju lite svårt att motstå när man har kvar massa äpplekaka sen fredagsfikat man gjorde på jobbet och även närman blir bjuden på massa underbart god mat på Sagami av föräldrarna för att fira min och Maddes förlovning :)
Iallafall blev det ett stort utbud med massa japanska rätter. Började med lite Kimchi och bönor. Följdes av lite gyouza och friterad kyckling. Sen blev det sushi. Blev även tempura och ål med ris. Har säkert glömmt något också så ni förstår att det var massor av mat. Sen drack jag en japansk öl till det också och lite sake :)
För att motarbeta vikten blev det lite gymande idag. Tog bra i framför allt armarna och var inge kul att duscha och behöva tvätta håret, var jobbigt att lyfta armarna :P
Men nu känns det bättre igen.

Iväg till Sagami

Nu äre dags att fara iväg till mina föräldrar för att bli bjudna på sushirestaurangen Sagami. Ska bli gott :)

Äpplemums! :D

Berättade ju att jag ska ha hand om fredagsfikat imorgon så nu har jag stått och bakat en massa. Gjorde två stora plåtar med äpplekaka. Och goda blev de kan jag säga! :D Till det kommer det finnas glass också så nu är jag fan snart chef på avdelningen med tanke på hur mycket folk kommer hylla mig :D
hann så klart redan provsmaka innan jag kom på att jag kan ta bild :P

Lite bilder från igår

Här är lite intetsägande bilder från igår. Madde vill som vanligt inte vara med på bild här på bloggen så alla grimaser hon gjorde på bilderna är inte med :P
Jag fick iallafall små whiskystenar av henne som man kan ha istället för iskuber (eller om man vill värma något). Jag gav henne en bok med massa gulliga bilder av valpar i och en dvd med filmen Full Monty :)
God mat som blev god lunchlåda för idag också.
Ringarna (herregud vad hårig min arm ser ut att vara o_O)

Dyrt finger

Nu är man då förlovad och har en dyr ring runt fingret. Känns ovant men nu är det inget återvändo och nu ska jag iväg till jobbet och blända folk med den dyra ringen! Bling Bling kanske kan bli min grej :)
Bild på  hur ringen ser ut på fingret kommer en annan gång.

Ringaren från umeå

nu äre bara några få timmar kvar tills de tär onsdag den 16e september. Det innebär årsdag för mig och Madde, det 3e i årdningen. Det som gör detta år speciellt är att vi ska förlova oss imorgon (för er som inte redan visste det). Lite pirrigt är det men mest är det lite förväntansfullt och spännande att kunna ta på sig ringen som funnits hemma i 1 månad utan att jag fått ta på mig den.
Tack iallafall till alla er som redan grattat, oavsett om det varit via bloggen eller muntligt :)
För att dämpa spänningen lite så var jag ute på en löprunda nyss och sprang av mig slagget i benen. Var lite segt men flöt på bra. Körde 10 sprintar uppför backen här hemma också. Det sög riktigt i benen och kommer nog kännas imorgon tror jag. Kunde inte ta det lugnt, som vanligt :P
'
Den dagen någon gräver upp mitt fossil så är mitt ben nog överöst med slagg som detta :)

Muskelvärkn!!

Har ruskig muskelvärk i triceps och i baksida lår idag. Gymmade i söndags och körde på tunga vikter och igår blev det fys på träningen där Helghe plågade oss så idag känns et tung i kroppen. Får bege mig ut på en lätt löptur ikväll för att bli av med slagg i kroppen..men på något sätt känns det som att jag bara kommer att vara segare imorgon :P

Terminator Salvation

Nu är jag ikapp med mina filmrecensioner. Skönt skönt. Sista filmen jag ska recensera för för idag är Terminator Salvation som jag såg igår. Det är som de flesta vet den 4e filmen i terminator serien och utspelar sig i framtiden, efter judgement day. Tydligen ska dessa framtidsfilmer bli en trilogi också. Denna gång saknas dock roboten som ser ut som californiens guvanör och som bryter på tyska. Dock dyker det faktiskt upp en robot som ser ut som Arnold, dock äre inte den äkte utan snarare Arnolds docka på Madame Tussauds vaxdockemuseum som verkar gjorts om till robot typ.

Iallafall måste jag säga att filmen var riktigt bra. Handlar som vanligt om människans kamp mot robotarna, styrda av Skynet och John Connors kamp för att överleva.
Denna gång ska han försöka rädda Kyle Reese (sin far) och får hjälp av en robot som inte ens vet om att han är robot. Det blir mycket explosioner och det händer något nästan hela tiden, som i transformersfilmerna typ. Dock har filmen sina svagheter också. Den gode Christian Bale känns inte alls som en bra John Connor och flera andra skådisar verkar ganska b. Och visst dyker det upp massa robotar men det känns inte riktigt som en Terminatorfilm som ju alltid varit en robot mot John Connor typ. Men här äre typ alla mot alla vilket är mer krigsfilm, men med terminator tema.

Ger filmen iallafall en svag 4 av 5 tror jag. Hade inga höga förhoppningar men den fick tiden att gå riktigt fort så jag är helnöjd!

I'll be back!

Twilight

Samma dag som jag såg Mammuth (recenserades igår) såg jag och Madde även den hypade filmen Twilight. Visste inget om handlingen eller så eftersom jag hade ignorerat all hype, visste bara att det handlade av vampyrer (tack vare att de visade trailern till film 2 när jag såg Sommaren med Göran).
Iallafall så äre typ ett kärleksdrama mellan en vampyr och en människa, så mcyket mer tyckte jag inte det var egentligen för det var typ noll action och egentligen noll handling. Monologerna vara kassa och skådisarna var inte speciella heller. Som du kanske gissat till dig redan nu så gillade jag inte filmen. Ger filmen en 2 av 5. Filmen var ändå inte urusel så den slapp undan en 1a iallafall.
Men vill du se vampyrer, kärlek mellan människor och vampyrer och dessutom få bra handling så rekommenderar jag att du hellre ser serien True Blood som får Twilight att framstå som en finne i röven.
Mesar!!

Tvättkorgen tom!

Tvättade två maskiner igår och för första gången på de två åren så är nog tvättkorgarna tomma :)
Ett mirakel!
Empty!

Mammuth recension

Nu var det ett tag sen jag såg filmen, men här kommer iallafall en recension av filmen "Mammuth", regisserad av Lukas Moodysson, du vet, han som gjorde Fucking djävla kukåmål :)
Filmen är typ en dramafilm om en familj bestående av fru, man och dotter. Mannen far till thailand för att göra nå affär men det fördröjs och han far till nå strand och festar loss där.
Samtidigt är frugan ensam och less och dottern vill hellre vara med barnmorskan, hon i sin tur vill hellre vara hemma i nå sydostasiatiskt land för att ta hand om sina egna barn men måste vara i usa för att tjäna pengar. hela filmen väntar man ju typ på att något ska hända och men det gör det typ inte..fram till sista minutrarna typ.
Filmen var riktigt dryg tycker jag..helt händelselös som sagt och det som hände i slutet verkade helt oviktigt för det fick typ inga konsekvenser förutom att barnmorskan for hem och att familjen kom närmare varandra. Inte alls min typ av film. 1 av 5 i betyg. Hade väntat mig mer efter att filmen trots allt lovordats i media..

Något för mig?

Nu när jag inte ska köpa mig några pimpiga Nikeskor så kanske man kan hitta något roligt på eBay istället. Och dessa kläder kanske är något kul för en nörd som mig :D
Mighty Optimus Prime!!

Chosen by the ball

Idag var det jag som fick fikabollen på jobbet, vilket innebär att det är ja gsom får stå för fredagsfikat nästa vecka. Nu måste jag komma på något gott att baka tills dess. Några förslag?
Äpplekaka eller muffins står högst på min lista just nu.

Tacokoma

Har hamnat i ett verkligt matkoma nu! Var på after work med folk från jobbet, blev ca 10 pers, och vi for till Droskan och åt tacobuffé. Åt en herrans massa och blev verkligen supermätt. Mådde illa ett tag men satt kvar och plågades och efter ett tag blev man faktiskt något som kan misstänkas för att vara människa igen.
Nu har jag återhämtat mig hyffsat men snabba rörelser är fortfarande inte att tänka på. är perfekt att sitta vid datorn och uppdatera bloggen :)

Oinspirerat äpple

Har varit lite lat med uppdateringar på senaste tiden. Mest pga tidsbrist. Men har iallafall en nyhet nusom kan vara intressant för många. Apple hade ju sin stora show igår där de presenterade nya saker som skulle släppas snart. Tyvärr var det ganska trista saker, mest smågrejer som piffats upp.

Roligaste var nog nya Ipod nano som ska ha både kamera (bara för videofilmer dock) och stegräknare för träning. Inget jag lär lägga pengar på dock.


Nya Ipod nano, äppelskrutt eller gott?

Testobjekt

Kom på en grej jag glömde berätta idag. Bev för första gången utsatt för ett försök idag. Inget farligt egentligen, utan som testperson skulle jag bara ha massa trådar på mig och andas snabbt i 20 minuter, sen andas i takt med en mätare i 2min och sedan hålla andan så länge som möjligt. imorgon får jag se hur resultatet ser ut, tror att tanken är att man ska försöka hitta olika värden på blodet beroende på hur det är syresatt. Massa fina grafer blir det iallafall :)
/me som testperson

OS form!!

Var och löpte i Gammliaskogen och är precis hemkommen. Måste säga att formen är kanonbra nu. Länge sen jag kände mig så här lätt i steget. Sprang förbi allt och alla som kom i min väg. Verkligen krossade dom, allt ifrån folk som promenerade till IFK Umeås skidkillar. Kanske bara inbillar mig men sprang fasiken förbi Haile Gebrselassi, den legendariske etiopiske löparen!
Verkligen en underbar känsla att känna att man har kommit upp i hyfsad form och att det typ blir bättre för varje gång. Kände inte av knät nå mycket heller. Tänkte köra 10 sprintar längs fotbollsplanen på slutet men bliv lite stel i knät efter 6 så jag stannade av och joggade hem det sista 50m. Ändå ett gott dagsverk. Och underbart att inte behöva oroa sig så mycket för knät!
Omsprungen, gråtande, ägd av Kenji!

Unik metod på väg?

Har redan hamnat i någon sorts lunk på jobbet men arbetet går framåt bra tycker jag. idag kände jag mig rikigt näjd, gjorde stora framsteg och projektledaren verkade nöjd med hur jag jobbar. Roligt också att jag just nu jobbar på något som inte har gjorts tidigare och kan leda till ett nytt sätt att analysera ultraljudsbilder. I'm the man :D
Har också äntligen fått en användare för datasystemet där, slipper jag jobba med min studentanvändare som har typ noll rättigheter. Dock är inte lönepapprena påskrivna än..drygt att det ska ta sådan tid.
Nu ska jag göra redo en deg som Madde ska göra bröd av imorgon, sen äre handlande som gäller och sen löprunda!

Helg = stress?

Vanligtvis sitter man ju på jobbet en fredag eftermiddag och drömmer om att de sista timmarna ska gå över snabbt så att man kan få helg. En helg som ska vara avslappnande och lugn.
Men denna helg har för min del varit allt annat än lugn. framförallt idag har varit fruktansvärt stressigt. Började bra med sovmorgon till kl.10. Sen gick vi upp och åt fruckost för att sätt igång det hårda jobbet. Madde började baka bröd och har så gjort nästan hela dagen frånsett några timmar då vi for till Intersport för att köpa hennes nya löparskor. Jag har mest diskat, torkat disk för att kunna diska mer, städat och för första gången i mitt liv gjort egen sylt. Blev 2l hjortronsylt av de hjortronen som vi fick av min farmor och farfar. De sista 1/2l gjorde Madde hjortronlikör av, hoppas den blir bra.
Nu är det dags för ett avslappnande bad! Fy vad skönt! inte bra att utsätta sig för så mycket stress :P
Har också två filmrecensioner på g. Får se när jag hinner skriva dom. Tog iallafall lite bilder av spektaklet idag.
Min hjortronsylt blev klar.
Medan Madde bakade sina glödkakor.


Klar hjortronsylt svalnar lite till.


Män som hatar kvinnor

Igår var såg jag och Madde den 2a filmen denna vecka då. Inte på bio utan på "modernt" sätt hemma i soffan :) Filmen vi såg var iallafall "Män som hatar kvinnor" som baseras på Stieg Larssons Millennium trilogi.
Är en deckare där ett 40 år gammalt försvinnande (mord?) av en kvinna ska klaras upp på uppdrag av en rik gammal gubbe.
Uppdraget ges till journalisten Mikael Blomkvist som mest gör det för att slippa undan uppmärksamheten i Sthlm efter att ha blivit dömd för förtal. Till sin hjälp får han en skum kvinna, Lisbeth Salander, som är en sorts hacker.
Filmen har ju fått mycket bra kritik här i Sverige och är ju überhypad känns det som. Tyvärr för filmens del så tycker jag inte att den lever upp till all hype. den var ju helt ok men oftast är den mest seg och det händer egentligen inget i filmen förän på slutet. Blev då inte sugen på att se den 2a delen på bio utan lär ju avvakta utbudet på internet känns det som.
Filmen får en stark 2 av 5. Funderade på att ge en 3a men tycker inte att den riktigt når upp till det.

Sommaren med Göran

I torsdags var jag och Madde på bio. Denna gång blev det en film som inte valdes av mig, brukar inte gilla svenska filmer..men iallafall såg vi "Sommaren med Göran" En glad liten romantisk komedi typ. En ärligt talat ganska uttjatad genre och denna film bjöd inte på några stora överaskningar när det gäller handlingen. Göran är en gubbe som kanske sett sina bästa dagar, har otur i kärlek och hatar sitt jobb. Med finns så klart hans bäste vän inkl. hans sambo som inte gillar Göran.
En dag träffar Göran en kvinna från högstadiet och blir kär i henne och gör allt för att få hennes uppmärksamhet och träffa henne så ofta som möjligt. Det slutar med att de hamnar på en midsommarfest hos en gemensam bekant och där går ju allt snett så klart.
Filmen lockar till lite skratt då och då faktiskt. Mesta är väntat men lite oväntade saker händer också. Men inte nog för att jag ska bli så superförtjust i filmen.
Jag ger filmen en stark 2 av 5. Madde verkar gilla filmen mer än mig så gillar du den här typen av flim kommer du säkert uppskatta den mer än mig.

En flod av uppdateringar

Har ju inte uppdaterat på några dagaa. Mest för att jag inte haft tid tyvärr. Men ska skärpa mig :)
Under dagen får jag göra några inlägg, bland annat har jag hunnit se 2 filmer.
Men det första jag tänkte skriva var att jag sen träningen i onsdags ser ut som någon som varit ute på stan och slagits i fyllan (där första delen på sätt och vis stämmer då träningslokalen är nere på stan). Dock har förvånansvärt nog ingen påtalat det..förväntar sig folk att jag ser ut så här? :P
Misshandlad på stan?

Läparknä blev löparöra?

Klarat 2 dagar på jobbet nu, men ännu inget kontrakt påskrivet, chefen var ledig idag, så ska fixas imorgon hoppas jag. Vill ju veta hur mycket lön jag får och kanske en idé om hur länge jag får vara kvar, "någon månad" är liksom inte så klart besked..
Iallafall så är det kul på jobbet, är stressigare hemma då saker ska hinna göras innan Madd kommer hem. som idag då jag skulle handla,laga mat och löpa. Hann med till slut.
Löpningen var skön. Sprang lite mer än 6km. 2,5km uppvärmning, 2,5km intervaller där jag sprang 3 lyckstolpar sprint och sen joggade 2 lyckstolpar. sista km var nervarvning.
Skönt var att jag slapp löparknät helt denna gång. Knät känns bara lite segt och stelt. Men jobbigare är att jag i detta väder får ont bakom örat typ. Antagligen pga kylan och vinden. drygt som fan...vill ju inte redan ta på mig mössa, känns overkill..kanske borde löpa tidigare på dagen än kl.7 på kvällen :P

RSS 2.0