Jag har en manga!

Madde hittade en rolig grej på wikipedia. Det finns en manga som heter "Kenji". Verkar handla om en snubbe som håller på med kampsport. Med andra ord verkar det vara en historia om mitt liv hehe :D
Bevis: http://en.wikipedia.org/wiki/Kenji_(manga)

Min första växt!

Efter träningen idag for jag iväg med Madde för att handla lite mat och så. Blev också ett varv förbi på H&M där hon ville testa nå kläder.
Blev ett varv i buketten också eftersom vi tydligen behöver nya växter. Inget jag har engagerat mig i tidigare men nu blev jag övertalad till att välja en växt också. Och då jag mer går efter min lathet än det visuella så valde jag en rund kaktus :D Vass som satan är taggarna och förhoppningsvis överlever den min ignorans. Faktiskt så är denna kaktus den första växten som jag ägt och ska behöva ha hand om..får se hur det går. Lär ju dröja tills jag skaffar en ny växt.
Alla växter vi köpte. Min kaktus är lätt snyggast!
Alla våra växter men ur perspektivet av en råtta :)
Min första växt!

Luriga trollet på träning

Träningen idag var kul. Försökte mig på ett roligt svep som jag satte på de flesta idag. Verkligen en bra känsla att se andra flyga på rumpan medan man själv står där och skrattar åt dom som ett elakt troll :D

Snabb vecka

Nu är det redan helg igen..har ju knappt hunnit jobba, se serier eller uppdatera bloggen typ! Kommer iallafall bli en lugn vecka tror jag. Har inget planerat. Kommer hinna träna imorgon och sen får jag försöka vila upp mig för en tuff ny vecka. Kommer börja på ett nytt projekt på måndag. Så kommer jobba 50% i två olika projekt. Kul att få in foten ännu mer på jobbet, större möjlighet att man får förlängt känns det som :)

Ge mig en ny dator!!

Är så less på min dator just nu. Batteriet kruppar och klarar inte en sekund. Måste med andra ord ha datorn kopplat till ström hela tiden..Dessutom funkar inte nätverkskortet som det ska så det här med trådlöst samhälle gäller inte mig..har typ mer kablar vid min dator nu än för 2 år sen :P
Nu orkar man typ knappt sätta igång datorn när man kommer hem för man tycker det är för besvärligt..NOT GOOD!

Inspiration

Laddade idag ner (Oj, sa jag det förbjudna ordet?!?!) en dokumentär om K-1 MAX. Den följde med 3 av deltagarna i finalen år 2005, framförallt följde de med John Wayne Parr från Australien. Ganska intressant att följa dom några månader före sina fighter och också under och efter. Även att höra deras kommentarer är intressant måste jag säga. framförallt JWP tycker jag är en bra ambassadör för sporten. Han är alltid ödmjuk och trevlig verkar det som (förutom i ringen där han är elak).
Blev i alla fall verkligen inspirerad av att se dokumentären så kommer nog jobba extra hårt på träningarna framöver. :)
Rekommenderar alla som är intresserade att se den, den heter "Kickfighters" och jag hittade en torrent av den på http://www.muaythaitorrents.com/ .

Punkahelvete

Ännu en gång har jag drabbats av den internationella pandemin kallad punka. Eller om jag ska vara ärlig är det nog ett problem som är störst här i Umeå. Cykelstad som politikerna gärna kallar Umeå borde bli mer känd för att alla som cyklar får punka typ..är ju glassplitter överallt!
Men denna gång vet jag inte ens när det hände..kan ha varit någon stenbit också som gick igenom mitt slitna bakdäck. Så idag blev det en promenad till Intersport för att köpa en ny cykelslang och ett nytt däck också. Ville ha ett däck som ska vara lite hårdare och kan stå emot eventuellt glassplitter lite bättre men det säljer dom inte..Bajs :(
Men nu hoppas jag att cykeln ska rulla bra igen ^_^

District 9

Förra helgen såg jag filmen District 9 som producerad av Peter Jackson, han som gjort sagan om ringen filmerna ni vet.
District 9 handlar om ett område i Sydafrika där ett rymdskepp från rymden svävar orörligt och där utomjordingarna lever i ett avspärrat område som närmast kan liknas en slum. Men människorna bestämmer att de ska flytta på utomjordingarna till ett annat område och skickar iväg en kontrollant för att berätta för dom och få deras underskrift. Den som får ansvaret är en människa som far in i slummen med hjälp av militären. I ett av husen kommer han i kontakt med en konstig svart vätska. Plötsligt börjar han mer och mer bli som utomjordingarna när det gäller utseende och så klart blir människornas regering intresserad av att experimentera på honom. med andra ord blir filmen en kamp för att försöka bli människa igen men samtidigt hjälpa en smart utomjording att laga det stillastående rymdskeppet.
Tyckte att temat på filmen lät ganska bra men över lag tyckte jag inte filmen var så bra. Var ganska b och drygt, även om den hade sina bra studer och hade bra effekter. Ger filmen en 2a av 5.

Labråtta Kenji

I fredags påbörjade vi en liten studie på jobbet. Den går ut på att vi stimulerar muskeln med elektriska impulser, mäter signalerna till muskeln och kolla på det med ultraljud också. En herrans massa sladdar och så klart var jag försöksperson :P Ganska läskigt med el genom muskeln, man tappar liksom helt kontrollen. Men vi håller oss så klart inom rimliga ramar så att det inte gör obehagligt ont eller så. Ganska jobbigt med massa sladdar och skit..
Men men..vad gör man inte för vetenskapens skull och för att få data till sitt egna dataprogram.
På måndag blir mer mätningar och på några till personer. Nu känner man sig som en riktig forskare iallafall ;)

Mac släppte nya godsaker.

Apple släppte idag en massa godheter. Det som gör mig mest uppspelt är så klart uppdateringen av den billigare MacBooken. Nu har den också bättre skärm, starkare batteri, nytt skal och multi-touch glasplatta. Är fruktansvärt sugen på att inskaffa en. 10000kr var inte heller så förfärligt farligt pris(dessutom 10% studentrabatt på det). Dregglar fan redan!
Ett annat alternativ som är något dyrare skulle vara Dells fina Studio XPS 13 tummare som också verkar nice. Win 7 på den så kan det bli fint. Får filosofera lite på det och kanske köpa en när det närmar sig jul :D
Fara att dreggla sönder den? :D

Tschikketto getto!

Var förresten nere på stan efter jobbet idag och köpte biljetter till Magnus Betnérs stand-up show som är den 21a november. Var och såg honom för typ 1 år sen och det var kul som fan och eftersom Madde verkar föredra honom före Pablo Francisco så tar vi och far och se Betnér istället. Ska bli kul att höra vad han har att komma med :)
Ska han gå över gränsen eller vara rolig detta år? :)

Håret fortsätter att falla av :(

Nu syns det ännu tydligare att man börjar bli äldre..håret bara försvann på 30 minuter :(
Sen vet jag inte om det berodde på att Madde lekte runt med hårtrimmern eller att jag börjar bli gammal men pessimist som man är så tar jag så klart det andra alternativet :P

Snö?!?!

I morse när jag klev upp var det fan vitt ute. Trodde det hade snöat men riktigt så kanske det inte var trots allt. Var nog mest bara frost och eventuellt någon mm snö..Men börjar närma sig vinter känns det som :D

Mer slit

Skulle ju bli en lugna dag idag efter att ha storstädat igår. Men icke sa Nicke. Började med ett träningspass på gymmet. Har löpförbud pga mitt knä så körde bara överkropp och verkligen BARA överkropp :)
Sen vare hem, duscha, äta för att bege sig till Jula och Coop för att handla. Därefter var det dags att rensa upp på balkongen och bära ner allt in i förrådet som jag så fint städade igår, så nu är allt ett kaos igen :P
Därefter satte jag en bulldeg på jäsning och jag och Madde skyndade oss med att göra kycklingsallad till middag. Sen skulle jag göra bullarna. blev kanel-, mandel- och vaniljbullar som skulle jäsa lite till innan de skulle gräddas och bli underbart goda. Madde började under tiden att göra äppelmos på 5kg äpplen så hon var upptagen med att skala och tjärna ur äpplen ett tag. Blev iallafall lyckat det med. Frosta av frysen och stryka tvätt hann jag också med innan jag nu sitter här helt utmattad och undrar vart fan min helg tog vägen :(
Tårtan från i fredags. Blev 2st. Båda uppätna nu :)


Mmm..bullar :D
Bombnerslag i köket..vi som städade igår :(


Mmm..mer bullar :D

Händelselös vardag => fullt på helgen

Har varit fruktansvärt oaktiv denna vecka med bloggandet. Men har helt enkelt inte haft något intressant att skriva om typ..knappt ens tid känns det som. Men idag blev det andra bullar. Efter träningen blev det en himmla massa städning. typ 5h höll jag och Madde på och städade. Allt är blänkande rent nu. Till och med under badkaret så är det rent nu..var riiiiiktigt vidrigt där nere. Ett mirakel att inte några skumma varelser började växa där och lyfte bort badkaret :P Förrådet är också städat nu och jag tog ett tårfyllt farväl av några av mina gamla, slitna boxarhandskar som låg kvar och samlade damm.
Igår var det lite roligare dock. Gjorde tårta och var på restaurang ängen och åt gourmetpizza. Var gott :) Bild på tårtan kan jag lägga upp imorgon så håll tillgodo :)

T-Shirt Store

Har varit en riktigt produktiv dag idag på jobbet. Fick mycket gjort och det flöt på bra. Dessutom vare inte helt fel med fredagsfika heller, denna gång vare våran franske medarbetare Chalid som stod för onyttigheterna.
Efter jobbet blev det ett varv på stan. Madde nämde att det öppnat en t-shirtbutik i stan och jag som älskar t-shirts var tvungen att fara ner och titta. Var en riktigt nice butik. Den ligger i MVG Gallerian, 2a våningen, och heter T-Shirt Store. Hade massa t-shirts som var betydeligt roligare än de på standardbutikerna i stan. Dessutom får dom tydligen in nya tröjor varje vecka så de har bra rullians på designen. Lät riktigt bra tycker jag. Gillar när inte många har samma tröja som mig :) Dessutom vare en tjust kille i kassan så det blev ett köp. tröjorna är något dyrare än de jag brukar köpa men 279kr är inte hela världen (2st för 500kr). Iallafall är jag nu stolt ägare av en lila tröja :)
Nya tröjan och Cheap Monday jeansen jag köpte i veckan. Of course en tillhörande ful min

Pablo Francisco

Såg idag att komikern Pablo Francisco ska komma till stan nästa vecka. Har föreställning tisdag, onsdag och torsdag. Madde var inte så sugen på att hänga på så jag undrar om någon vill hänga med mig, orkar inte fara själv. Kostar typ 400kr och tisdag eller torsdag funkar för mig.

Sugen? Hör av dig :)

Litet smakprov:


haX0r Madde

Lärde mig idag kortkommande för att markera allt i en text. Tidigare använde jag en kombination som inkluderar home eller end knappen men tydligen kan man trycka Ctrl+A..något man ju för si kan ta reda på i alla möjliga program men som jag inte brytt mig om att lära mig.
Men nu vet jag..förnedrad av Madde som man är..man kan ju inte bli upplärd av henne  :P

Dags att bli Joker!

Igår gjorde Madde en ansiktsmask och jag passade på att också göra en bara för att kunna lägga upp fula bilder på bloggen :D
Såg nästan ut lite som Joker från Batmanfilmerna så Photoshoppade lite och tadaa!! Perfekt för rollen! ;)
Achtung!!


Batman shall die!!

Int helg snart?

I princip var det ju typ första riktiga arbetsdagen för denna vecka idag med tanke på att man på planeringsdagarna mest satt och lyssnade på när folk med mer inflytande och insyn i saker och ting diskuterade.
Så idag skulle det då börja jobbas igen men inte fasiken är man pigg och utvilad. Snarare tröttare än någonsin. Inte blir det bättre av att man vaknar upp på morgonen och ser att det blåser en massa och regnar. Kan det inte bli en massa snö och vinter snart? :P Eller iallafall helg..måste ju jobba 2 dagar till :P
Men nåja..egentligen äre roligt på jobbet, trivs ju utmärkt och fick beröm igår när jag visade Christer lite snabbt hur långt jag kommit så det är ju lovande. Skulle vara skönt om man fick veta snart om man får förlängd anställning eller inte.

Planeringsdagar Skeppsvik

Kom hem från planeringsdagarna som jag var på med jobbet igår och idag. vi var i Skeppsvik nära Sävar, på en Herrgård där och planerade verksamheten, tog upp lite olika saker som folk tyckte var viktiga och hade även lite Teambuilding aktiviteter. Var kul måste jag säga. Var ett riktigt fint område och maten var fantastiskt god. Dock var det jobbigt att sova. Sängen var lite mjuk och vissa snarkade och det fanns ett element som slog av och på och levde om.
Men helt klart två lyckade dagar.
Kom hem relativt tidigt idag så passade på att köpa mig ett par nya Cheap Monday jeans på stan idag också :)
trött som fan är jag nu iallafall så nu äre dags att se klart The Mentalist och sen sova gött!a

God middag

blev en riktigt lyckad test av en ny maträtt ikväll. Är bara att slänga ihop lite lax och gul lök som man lägger på en skiva smördeg. sen lägger man på lite mozzarella och smakrik ost. Vik upp kanterna på smördegen och pensla lite med äggula. För att få till lite extra färg kan man garnera med lite dill. lev underbart gott efter att ha llåtit den stå och bli fin i ugnen. Det hela förgylldes med lite rödbetor och vitkål.
Innan den gräddas


Klar! :)


Voilá!! Bon apetit.

En gammal gubbes frossande

Lille Kenji känner sig fortsatt som en gammal gubbe. Han var på gymmet idag och försökte testade att cykla lite och försöka få igång knät men nu är det mer svullet än innan. Så experimentet misslyckades. Dessutom är han jättetrött i sina svaga 100 år gammla armar. Snart är det väl dags för blöjbyte också antar jag.
Tur att livet inte alltid är hemskt. Igår böev det ett ordentligt frossande. Chips, choklad, ben & jerry's, you name it! Allt som är onyttigt och går att äta fanns. Till det så klart lite läsk och också den äckliga tax free whiskyn.
Får se om  det frossas lite till ikväll, men som rent tröstätande. För just nu håller Milan på att torska mot ännu ett korpgäng från Ytterträsksele. Men antagligen blire inget tröstätande för gammkroppen, utan Kenji lägger sig uppgivet och nästan hånskrattande i sängen och sover fram till våren och hoppas att allt är bättre då.

Transformers 3

Nu är det tydligen klart att Transformers 3 inte blir klar till år 2012. Nej, det är ännu bättre! Den blir tidigare lagd till 2011!! Exakt datum är 1a juli. Frid och fröjd! Hoppas den blir bättre än 2an.
Optimus får kolla så att han är nog oljad tills nya filmen ska spelas in

En gammal mans berättelse

Det var en gång en 25årig Kenji. Han tränade thaiboxning, tillbringade tid med sin älskling, luktade på rosor, åt godis och sov som en sten. Sen en vacker dag, på en lördag för att vara exakt så skuttar han ner på stan för att träna som alla andra lördagar innan. Sparringspass är det som gäller. Lite irriterad över att det inte blev någon match i Sthlm så tänker han att han ska hitta på något lurigt på passet idag. Synd bara att onda farbröder i klubben har knän hårda som granit och krossar gullige Kenjis idée om något lurigt.  Istället förvandlar dom hans knä till en kålrot vilket får honom att åldras 100 år och nu behöva skutta runt som en halt gammal hund i sina resterande veckor vid liv. Det gör ont.
Vuff vuff

Madde skaffade en hund

Madde köpte sig en hund igår. En riktigt gullig en som har lite samma färg som en Lassie hund typ, lite orangeaktig med vitt. Jag som hundallergiker verkar inte heller ha problem med den. Kanske inte så konstigt med tanke på att den är gjord av tyg :P Men vi såg den på inspiration när vi hade ätit på Sea Street och båda tyckte den var gullig så hon köpte en :)
Dock funderar vi lite på att skaffa en riktig hund också framöver med det får vänta, känns som ett stort projekt. En Shetland Sheepdog skulle det nog i så fall bli. Men som sagt, det får vänta tills man har tid.
Visst är den söt?

Ingen match (;_;)

Nu blev det ingen match på lördag till slut. Trist som FAN! Hade ju känt mig i bra form och såg fram emot den. Men från arrangörsklubben var det mest bara strul, falska besked och okontaktbarhet så även den vanligtvis tålamodige J Helghe  tröttnade och bestämde att vi skiter i denna tävling, vilket jag tycker är helt rätt. Strike har behandlat oss fördjävligt denna gång. Brukar annars inte vara på detta vis.
All min ihärdiga bantning var därmed i onödan :( Får trösta mig med fredagsfika imorgon.

RSS 2.0