Shrek Forever After

Tänkte börja beta av lite recensioner på filmer jag sett senaste tiden. Spelat för mycket dataspel för att hinna med det :P
Denna gång ska jag recensera "Shrek Forever After" som är den 4e och sista Shrek filmen (skulle inte förvåna om det görs fler).
Storyn är rätt simpel. Shrek tröttnar på sitt vardagliga familjeliv och längtar tillbaka till tiden då han var fruktad. Av en slump träffar han Rumpelstiltskin vars liv förstördes då Shrek raddade Fiona eftersom Fionas föräldrar just var på väg att ge honom kungariket för att rädda sin dotter. Rumpelstiltskin skriver nämligen magiska kontrakt med folk där de får något de önskar sig i utbyte mot något. Shrek får erbjudandet att bli fruktad igen för en dag i utbyte mot en harmlös dag från hans barndom.
Men Rumpelstiltskin är ju en skurk och gör bara kontrakt som är bra för honom så han tar dagen då Shrek föddes vilket gör att Shrek i den nya dagen han upplever inte har existerat vilket gör att Rumpelstiltskin är kung och Fiona leder ett uppror mot honom efter att flytt draken själv. Och så klart går det att upphäva kontraktet och för Shrek är det att bli kysst av den nya Fiona och hon måste mena den. Inte helt enkelt när hon verkar vara mer man än han.
Det är handlingen och man kan ju tänka sig hur det slutar. Filmen var inte riktigt lika bra som tidigare Shrek filmer kanske men bjöd ändå på många skratt så den får 3 av 5 i betyg av mig. Lite trist att man i Umeå bara kunde se den i 3D om man ville se den på engelska. 3D kan ju vara kul men i denna film gav det inget alls.
Puss har lagt på sig lite i denna film.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0